Интернет компанията Фейсбук заяви, че е разкрила финансирана от Русия

...
Интернет компанията Фейсбук заяви, че е разкрила финансирана от Русия
Коментари Харесай

Facebook разкри руска дезинформационна кампания в мрежата си

Интернет компанията Facebook съобщи, че е разкрила финансирана от Русия дезинформационна акция за разпространяване на предизвикващи разделяне обществени и политически послания в своята мрежа, съобщи Би Би Си.

Компанията сподели, че за двегодишен интервал до май 2017 година са изхарчени 100 000 $ за към 3000 реклами. Те не са подкрепяли съответни политически фигури, а са засягали тематики като имиграцията, расите и равноправието.

Facebook сподели, че сътрудничи с американско следствие по въпроса. Компанията предава доказателствата, с които разполага, на специфичния прокурор Робърт Мълър, който управлява следствие за хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати предходната година.

Рекламите насочвали потребителите към към 470 профила, разпространяващи погрешна информация, или по различен метод нарушавали изискванията на Facebook.

" Рекламите и профилите, наподобява, са били съсредоточени върху разпространяване на предизвикващи разделяне обществени и политически известия в целия идеологически набор ", сподели обществената мрежа.

Компанията съобщи, че съгласно нея профилите са били основани от откритата в Санкт Петербург Агенция за проучване на интернет, известна с публикуването на прокремълски известия в обществените медии. Въпросните профили към този момент са закрити.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР