Интернет и технологичния руски гигант Yandex участва в тазгодишното издание на специализираното

...
Интернет и технологичния руски гигант
Yandex участва в тазгодишното издание на
специализираното
Коментари Харесай

Руското робо-такси на Yandex в Лас Вегас

Интернет и софтуерния съветски гигант Yandex взе участие в тазгодишното издание на специализираното за потребителска електроника ревю CES в Лас Вегас и по всичко наподобява, че компанията е достигнала равнище на разработките си, което би й разрешило да се трансформира в един от главните кандидати за лидерската позиция в света на роботизираното и самостоятелно ръководство.

Във видеото си, MKBHD (Маркес Браунли), който е един от най-влиятелните и с най-сериозни знания в света на автономните коли технологични ревюъри, ни показва по какъв начин оборудван с технологичния пакет за роботизирано управление на Yandex представител на Toyota Prius напълно самостоятелно обикаля улиците на Лас Вегас в трафик. Без зад кормилото да има човек.

Технологията на Yandex включва множество LIDAR и RADAR датчици, както и камери, и системата е в положение да изгражда картина на протичащото се около автомобила в действително време. За онагледяване на картината, екипът на руската компания е оборудвал колата с таблет.

Браунли разяснява, че въпреки и предварително обследван и картографиран да е бил регионът, в който се е движела колата, и тя да се е движела по първоначално заложен маршрут, технологията на Yandex напълно самостоятелно управлява скоростта на движението, позиционирането на автомобила на пътното платно, преминаването от едно в друго платно и други.

Крайният резултат е едно напълно автономно, а в този случай и роботизирано, придвижване.



Достигнатото от екипа на Yandex равнище е още по-впечатляващо като се има поради, че, поне съгласно формалната информация, работата по технологията е започнала едва през 2016 година, а първите реални тестове са били осъществени през декември 2017.

През юни предходната година с робо-таксито на Yandex е било осъществено успешно пътуване от Москва до Казан (около 770 км) за към 11 часа, а сега, чрез подразделението си за таксиметрови услуги, съветската компания предлага робо-такситата си в два града в Русия.

От Yandex анонсират, че тяхната технология може да бъде въведена в коли от всички класове.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР