Интернет гигантите вече откриват нови отдели, за да се съобразят

...
Интернет гигантите вече откриват нови отдели, за да се съобразят
Коментари Харесай

Спират рекламите в интернет гигантите, насочени към деца

Интернет колосите към този момент откриват нови отдели, с цел да се съобразят с по-строгите правила в Европа. От през вчерашния ден в Европейския съюз влязоха в действие нови условия за цифровите услуги. Те към този момент се отнасят за 19 от най-големите компании като Amazon, Фейсбук, Гугъл и TikTok. Компаниите би трябвало да спрат рекламите, ориентирани към деца. Трябва да дават и работещ вид за отвод на потребителите от това компаниите да наблюдават държанието им в цифровото пространство.

Това е единствено дребна част от разпоредбите, които се подготвяха години. Amazon оповестиха, че към този момент са отворили нов канал за съобщаване за подозрителни противозаконни артикули. А TikTok ще дава на потребителите нов метод да дават сигнал за нелегално наличие.

„ Изискванията са разнообразни за обособените платформи. Простират се от отбрана на малолетните до разпространение на дезинформация или отбрана на честния избирателен развой. Системните опасности би трябвало да бъдат прегледани, само че не за всяко приложение те са идентични. Така че в този момент деликатно проучваме отчетите, които самите компании ни изпратиха. Това ще бъде последвано от самостоятелен одит на процесите и услугите им ”, съобщи Йоханес Барке, представител на Европейска комисия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР