Интернет браузърът Chrome има много възможности, като една от тях

...
Интернет браузърът Chrome има много възможности, като една от тях
Коментари Харесай

Как да проверим защитата на добавките за Chrome

Интернет браузърът Chrome има доста благоприятни условия, като една от тях е инсталирането на така наречен добавки, разширения или приставки. Различните думи значат едно и също – това са дребни приложения, които дават спомагателни функционалности на браузъра.

Затова те са доста известни, защото посредством тях може да се прибавят най-различни благоприятни условия към Chrome. Има десетки хиляди добавки – доста от тях безвъзмездни, само че все пак практични. Други са платени и дават още по-специализирани функционалности.

Общото сред тях обаче не е единствено практичността. Добавките са и евентуален риск. Тъй като се интегрират в браузъра, получават достъп до много повече информация и надлежно са цел за хакерите. Затова е целесъобразно да се внимава с тях и от MakeUseOf дават няколко съвета по какъв начин да ревизираме за рискови добавки.

При някои дефектни добавки проблемите са забележими. Браузърът стартира да работи по-бавно, даже да блокира. Но от време на време има и приставки, които правят своята непозволена активност съвсем неусетно.

Затова се предлага да се конфигурират добавки единствено от формалния Chrome Web Store. Той има много отбрани и съумява да сортира огромна част от зловредните разширения. Все отново в него има над 125 000 заглавия, тъй че някои зловредни съумяват да се промъкнат.

Предимството е, че Chrome Web Store има надзор над конфигурираните през него разширения. Така, в случай че някое зловредно бъде разкрито от Гугъл, засегнатите консуматори ще получат съобщение и добавката автоматизирано ще бъде отстранена от компютъра им.

Препоръчва се да се конфигурират приставки, които се актуализират постоянно. Това е знак, че въпреки всичко по тях се работи, защото хакерите нормално заобикалят да притеглят внимание към добавките си и ще ги актуализират доста рядко или в никакъв случай.

Също по този начин е целесъобразно да се направи инспекция на създателя на добавката. Той ще би трябвало да е ясно споменат в профила ѝ. Там ще има и ревюта и мнения, като по отговорите на разработчика, ще си проличи дали е правилен и обръща внимание на потребителите.

Може да се задейства и функционалността Enhanced Safe Browsing на Chrome. Тя е налична през настройките в секцията Security. Чрез нея Chrome самодейно сканира и ревизира държанието и развиването на уеб сайтове, изтеглени файлове и добавки.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР