Internazionali BNL d’Italia, осминафиналНовак Джокович – Стан Вавринка 6-2, 6-2Новак

...
Internazionali BNL d’Italia, осминафиналНовак Джокович – Стан Вавринка 6-2, 6-2Новак
Коментари Харесай

Джокович надделя над Вавринка и отново е 1/4-финалист в Рим


Internazionali BNL d’Italia, осминафинал

Новак Джокович – Стан Вавринка 6-2, 6-2

Новак Джокович доближи до четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Рим след двусетовва победа над Стан Вавринка в най-очаквания мач от днешната стратегия. Швейцарецът още веднъж показва доста положително равнище и на няколко пъти подвигна на крайници феновете на централния корт, само че това не бе задоволително за намиращия се в отлична форма водач в ранглистата, който не загуби сет и във втория си мач в конкуренцията.

С днешния триумф Джокович продължи и една доста сполучлива наклонност – той е достигал най-малко до четвъртфинал във всяко от 16-те си участия във „Форо Италико“.

Следващият конкурент на Джокера ще бъде Феликс Оже-Алиасим, който по-рано през днешния ден в профил Маркос Гирон.

Джокович проби още в самото начало, откакто Вавринка позволи двойна неточност при брейкпойнт. Сърбинът удвои преднината си, само че след това неговият конкурент върна интригата като пласира няколко отлични бекхенда от главната линия, намалявайки резултата на 2-1.

Швейцарецът на няколко пъти съумя да затрудни международния №1 с къси топки и неочаквани излизания на мрежата, само че Джокович последователно се приспособява към този метод на игра и не след дълго той спря да носи съществени рискове за него. Освен това Вавринка нерядко бе много неоснователен да ретур и това позволяваше на международния №1 по-лесно да откри надзор върху разиграванията.

В седмия гейм Джокера осъществя нов пробив, като бе улеснен от няколко неточности на Вавринка при опити за минаващи удари. Сърбинът приключи сета със сервис гейм на нула, като в последното разиграване Stan The Man още веднъж изпрати ретура си в мрежата и това разреши на лидера на схемата да се наложи безапелационно с 6-2 в първата част.

Откриващият гейм на втория сет бе най-интригуващият в мача. Вавринка поведе с 40-15, само че Джокович изравни, след което избави три геймбола. Швейцарецът разчиташе най-много на бекхенд и къси топки, само че водачът в ранглистата показва чудесно напредване по корта и на собствен ред контраатакуваше точно по правата. В последна сметка Джокович стигна до брейкпойнт, който бе осъществен след бекхенд в мрежата от страна на Вавринка.

Световният №1 продължи да нападна форхенда на съперника си при своите начални удари, като тази тактичност още веднъж се оказа сполучлива и той усили своята преднина. Вавринка обаче и този път не му разреши да осъществя втори пореден брейк и първата отмора в сета пристигна при 2-1 в интерес на сърбина.

При подновяването на играта Джокович възприе по-дефанзивен метод и стартира да се стреми към по-дълги разигравания, в които очевидно се усещаше много по-комфортно от Вавринка. Швейцарецът стартира да опуска от ден на ден грешки, като след петия гейм непредизвиканите му неточности бяха два пъти повече от тези на Джокера (20-10), което оказа помощ на първия подложен да пробие още веднъж и да поведе решително с 4-1.

Вавринка осъществя първия си пробив в мача, само че Джокович незабавно върна жеста, откакто за повторно в дуела Stanimal позволи двойна неточност при брейкпойнт. Сърбинът не пропусна шанса да сервира за мача и завоюва идващото си подаване на нула, завършвайки конфликта с отлична къса топка за крайното 6-2, 6-2.

Резултати от приключилите мачове от през днешния ден:

Алекс Де Минор – Александър Зверев 3-6, 6-7(5)

Карен Хачанов – Стефанос Циципас 6-4, 0-6, 3-6

Маркос Гирон – Феликс Оже-Алиасим 3-6, 2-6

Филип Краинович – Яник Синер 2-6, 6-7(6)

Кристиан Гарин – Марин Чилич 6-3, 4-6, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР