International Business Machines Corp. постави ултиматум на мениджърите, които все

...
International Business Machines Corp. постави ултиматум на мениджърите, които все
Коментари Харесай

IBM към хората си: Преместете се близо до офис или напуснете компанията

International Business Machines Corp. сложи ултиматум на мениджърите, които към момента работят от разстояние: преместете се покрай офис или напуснете компанията.

" Всички мениджъри би трябвало неотложно да се явят в офис най-малко три дни в седмицата, без значение от настоящия статут на работното място ", написа в известие до чиновниците.

Данни за влизане с баджове ще се употребяват за оценка на самостоятелното наличие и ще се споделят с мениджърите и човешките запаси, оповестява Bloomberg.

Oстаналите чиновници работещи от разстояние, като се изключи тези с медицински проблеми, би трябвало да се реалокират наоколо до офис на IBM до началото на август.

Това нормално значи радиус от 80 км, показва Bloomberg.

" Мениджърите, които не са съгласни да се реалокират и не могат да си обезпечат позиция, която е утвърдена за отдалечена работа, би трябвало да се разделят с IBM ", написа вицепрезидентът на компанията Джон Грейнджър.

" IBM се концентрира върху обезпечаването на работна среда, която балансира гъвкавостта с взаимоотношението лице в лице, което ни прави по-продуктивни, новаторски и по-способни да обслужваме нашите клиенти ", споделя представител на компанията.

Заканите за завръщане в офиса постоянно се преглеждат като фактор за понижаване на броя на чиновниците.

Главният изпълнителен шеф Арвинд Кришна от дълго време акцентира какъв брой е значима работата на терен. В изявление за Bloomberg през май 2023 година той съобщи, че покачванията ще бъдат по-редки за тези, които не са на място.

В последното изследване за личния състав на компанията написа, че към края на 2022г. тя е имала работна мощ от 288 000 души.

От началото на пандемията IBM е затворила редица офиси, което евентуално усложнява проектите за връщане на чиновниците в офиса.

През последната година доста компании усилиха условията за работа в офисите.

Те замениха удобните тласъци като дотации за пътешестване до работното място с по-наказателни ограничения, като дисциплинарни санкции и лимитирано кариерно развиване, в случай че задачите за наличие не са реализирани.

По-специално в софтуерната промишленост се следи стягане на разпоредбите, защото пазарът се утежни и рискът от редуциране на работни места наклони везните в интерес на работодателите.

Amazon и AT&T също подредиха на някои отдалечени служащи да се реалокират наоколо до офиси.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР