Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до

...
Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков: Интерконекторът с Гърция трябва да бъде завършен до средата на септември

Интерконекторът сред България и Гърция би трябвало да бъде приключен доникъде на септември. Това съобщи министърът на районното развиване след инспекция на място. Иван Шишков дружно с началника на ДНСК Деляна Панайотова инспектираха хода на строителните действия на газовата връзка с Гърция. На инспекцията участваха и всички строители на обекта.

Министър Шишков регистрира прогрес в строителството. Той се надява до края на другата седмица всички документи за осъщественото строителство да бъдат предоставени и да бъде подписан акт 15. Получил е увещание от компанията, която ще експлоатира интерконектора, че има подготвеност да се вкара в комерсиална експоалтация и да потече газ. Има довършителни работи, свързани главно с противопожарните условия, които ще бъдат подготвени идната седмица

" Ангажиментът на строителя е до края на другата седмица да приключат нещата, които се изисква за първия стадий, тъй че да можем да го въведем в употреба. Поставили сме си за цел незабавно по-късно, може в понеделник или вторник, да бъдат импортирани елзекутивите и да подписват акт 15 и да се тръгне към държавно-приемателна комисия ", съобщи Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР