Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с Трансадриатическия газопровод (ТАП),

...
Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с Трансадриатическия газопровод (ТАП),
Коментари Харесай

Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с Трансадриатическия газопровод

Интерконекторът Гърция-България към този момент е сполучливо обвързван с Трансадриатическия газопровод (ТАП), оповестиха от " Ай Си Джи Би ", представени от bTV.

Физическото свързване беше изпълнено с две златни заварки, свързващи газоизмервателната станция при Комотини със съществуващата инфраструктура на ТАП, единствено на няколкостотин метра северно от надземното оборудване на IGB (интерконектор Гърция-България).

Златната спойка съставлява заваръчен тегел, който не се подлага на хидравлично изпитване, а вместо това минава през изчерпателен безрарушителен надзор, с цел да се подсигурява, че заварката е без недостатъци в сходство със стандартите за качество.

Подготвителните действия за връзката сред двата преносни оператора лиши няколко месеца на деликатно обмисляне и съдействие сред екипите на плановата компания ICGB и ТАП.

Успешното свързване на инфраструктурата на двата енергийни плана е основен стадий към завършването и старта на комерсиалната употреба на IGB, планувани за тази година.

Новината идва, откакто при започване на седмицата българска делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков, посети газоизмервателната станция край Комотини.

След завършването на наложителното тестване на връзката, секторът ще бъде засипан, с което всички механични работи ще се смятат за приключени.

Следва развой по инсталиране и консолидиране на системите за премерване и ръководство с ТАП, което ще разреши транспарантен мониторинг на количествата транзитиран газ през газопровода IGB.

При старт на комерсиалната употреба на интерконектора IP точката сред ТАП и IGB ще поеме в началото количество от 1 милиарда куб. м годишно, според контракта на „ Булгаргаз “.

Количествата могат да бъдат в допълнение увеличени до 3 милиарда куб. м годишно, което е актуалният потенциал на газопровода IGB.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР