Интерконекторът Гърция-България вече е свързан с българската национална и транзитна

...
Интерконекторът Гърция-България вече е свързан с българската национална и транзитна
Коментари Харесай

ICGB: Интерконекторът с Гърция е свързан с българската газопреносна мрежа

Интерконекторът Гърция-България към този момент е обвързван с българската национална и директна газопреносна мрежа, оповестиха от плановата компания.

Свързването на инфраструктурата на двата самостоятелни преносни оператора за България - Ай Си Джи Би (ICGB) и " Булгартрансгаз ", е осъществено покрай Стара Загора в интервала 16-17 август. Процесът е изпълнен с три златни заварки.

Златната спойка съставлява заваръчен тегел, който не се подлага на хидравлично изпитване, а вместо това минава през изчерпателен безрарушителен надзор, с цел да се подсигурява, че заварката е без недостатъци и напълно в сходство със използваните стандарти за качество.

По-рано тази година газопроводът се свърза с Трансадриатическия газопровод (TAP). Физическото свързване беше осъществено при газоизмервателната станция на газопровода до гръцкия град Комотини.

След завършването на наложителното безразрушително тестване на връзката с мрежата на " Булгартрансгаз " секторът ще бъде засипан, с което всички механични работи ще бъдат приключени.

Междусистемната газова връзка с Гърция е във заключителен стадий на реализация преди старт на комерсиалната употреба, плануван за началото на идния отоплителен интервал. Газопроводът и всички прилежащи наземни уреди са приключени, механически годни и тествани с действителни количества природен газ, оповестяват от компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР