Интересният въпрос е как ще реагира демократичната общност в София,

...
Интересният въпрос е как ще реагира демократичната общност в София,
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Днес плащаме цената, която не платихме 90-те години, липсата на лустрация не беше грешка, а победа на ДС и комунистите

Интересният въпрос е по какъв начин ще реагира демократичната общественост в София, която не можа да преглътне загубата на борбата за лустрация през 90-те години. Сега доста хора споделят, че е било неточност, че България не е провела лустрация при започване на прехода - 91-92 година, която коства на България ужасно доста. Не, не беше неточност – това беше победа на Държавна сигурност и комунистите. Това съобщи в студиото на bТВ журналистът Петко Георгиев, разяснявайки тематиката с тежкото десарско минало на претендента на ПП-ДБ за кмет на столицата Васил Терзиев. Той е безапелационен, че цената на тази победа на Държавна сигурност и комунистите от 90-те години ще плащаме и в този момент на тези локални избори 20 23 година в София.

Благодарение на тази победа се сътвориха комунистическата олигархия, мутрите, тези хора, които овладяха българската стопанска система и политическия модел при започване на прехода и които и до през днешния ден съумяват да дърпат конците в България. Тази тежка загуба на демокрацията през 90-те години се връща през днешния ден. И аз си мисля, че в случай че през днешния ден би трябвало да плащаме цена, която не сме платили 90-те години, която е насъбрана към този момент с доста повече история. Лустрацията би имала смисъл за тези лица които са взели участие в репресивните служби на комунистическия режим. Но за техните деца и внуци императивът е малко друг, само че слага един значим въпрос пред българското общество и пред софиянци, посочи Георгиев.

Според него в случай че ГЕРБ реши да поддържа кандидатура на един остарял, чист седесар за кмет на София, разделянето на демократичната общественост ще бъде реалност и изборите ще наподобяват по различен метод. Но настоящето Съюз на демократичните сили, което е закачено на ревера на ГЕРБ няма капацитет да извърши такава гражданска война, счита анализаторът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР