Интересна семейна история има певецът Орлин Павлов. Не само, че

...
Интересна семейна история има певецът Орлин Павлов. Не само, че
Коментари Харесай

Йовков преследвал прабабата на Орлин Павлов

Интересна фамилна история има артистът Орлин Павлов. Не единствено, че родът му по майчина линия е дал на страната ни изявени учени, историци, интелектуалци и създатели на изкуството, само че също така измежду дамите в рода му е имало вдъхновения и на огромни писатели, научи HotArena .

Самият музикант споделя, че в фамилията на майка му са се раждали през последните три генерации извънредно изявени персони. Най-много обаче околните му се гордеят с историята на прабаба му Тиха.

„ Тя е била от Котел и се е познавала с Йовков. Всъщност той даже е бил влюбен в нея. Прабаба ми е била учителка в Котел и той всеки ден е пътувал от Жеравна, с цел да се срещат. Тя обаче не го харесала и той насочил вниманието си към Деспина Колева ”, споделя още артистът.

Въпреки това Йовков възпява обичаната си Тиха в описа „ През чумавото ”. А същинската муза на писателя по-късно среща прадядото на Павлов - Георги Генов.

„ Влюбила се в дядо ми, който пък след това станал ректор на СУ „ Климент Охридски ”. Голяма обич е била тяхната, доста се обичаха. Той беше ученик на Сорбоната, приключил е интернационално право ”, споделя още Орлин Павлов.

Музикантът е безапелационен, че за него фамилията е най-важно. „ Много съм благополучен със фамилията ми–те са най-важните хора в живота ми. Затова са ми и малко непознати нещата, които стават с героите в сериала, в който играя ”, споделя още Павлов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР