Интересна инициатива започва Варненският драматичен театър по повод предстоящия му

...
Интересна инициатива започва Варненският драматичен театър по повод предстоящия му
Коментари Харесай

Варненски актьори четат пред публика в инициативата Театърът чете

Интересна самодейност стартира Варненският трагичен спектакъл във връзка идния му 100-годишен празник през 2021 година, предадоха от прес центъра.

Всеки месец на сцена Ротонда артисти от трупата ще четат пред аудитория текстове на връстници на театъра. През 2020 година това ще са създатели, родени през 1920 година, следващата година на създатели, родени през 1921 година

Четенията ще бъдат постоянно на сцена Ротонда, постоянно в съботен ден и постоянно от 18.00. Началото следва на 25 януари със Стефан Дичев, Айзък Азимов и Федерико Фелини, показани от Станислав Кондов, Ивайло Иванов и Петя Ангелова, с водещ Стоян Радев.

На 22 февруари Полина Недкова, Гергана Арнаудова и Константин Соколов ще четат произведения от Леда и Гео Милеви, а водеща ще бъде Милена Кънева.

Ще има месец, отдаден единствено на българските създатели - месец май.

Април ще е отдаден единствено на Валери Петров - тогава се навършват 100 година от рождението му. В тези две издания ще се включи съвсем цялата натрупа.

Юни е месец на децата, по тази причина Цветина Петрова и Теодора Михайлова ще разлистят " Мечо Пух ".

„ Театърът чете “ е част от разнообразната стратегия, отдадена на 100-годишнината на Варненския трагичен спектакъл през 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР