Интересна инициатива в подкрепа на Украйна подеха водещи политици в

...
Интересна инициатива в подкрепа на Украйна подеха водещи политици в
Коментари Харесай

Борисов, Иванов и Пеевски с обща декларация за членството на Украйна в НАТО

Интересна самодейност в поддръжка на Украйна подеха водещи политици в Народното събрание. Днес в деловодството на Народното събрание беше импортиран план на, с която се афишира, че страната ни застава зад участието на воюващата страна в НАТО.

Документът е подписан от лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и съпартийците му Десислава Атанасова и Екатерина Захариева; водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутата предприемач от придвижването Делян Пеевски; съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов; зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и колежката му от партията Павела Митова.

За отбелязване е, че измежду вносителите липсват политици от Политическа партия. Иначе политическите сили, застанали зад плана, обичайно поддържат евроатлантическата ориентировка на страната. Що се отнася до Пеевски, той в последно време се старае също да покаже, че работи в тази посока – даже внесе законопроект, с който се стяга надзорът над влизането на съветски капитали в българската стопанска система.

В плана на декларацията се „ осъжда най-остро продължаващата непредизвикана и неоправдана пълномащабна война на Русия и закононарушенията против Украйна и нейния народ “; упорства се за подвеждането под отговорност на виновниците за тези престъпления; поддържа се запазването на суверенитета и териториалната целокупност на страната, както и нейното евроатлантическо бъдеще, в това число посредством участие в НАТО.

В тази връзка, в декларацията се декларира, че най-прекият път за възобновяване на мира е прекратяването на военните дейности и незабавното, цялостно евакуиране на съветската войска оттатък интернационално приетите граници на Украйна. А българските държавни институции се приканват да продължат да оказват политическа, военна, военно-техническа, финансова и филантропична помощ на страната до цялостното възобновяване на суверенитета й в нейните интернационално признаци граници.

От българското държавно управление се чака да показва поддръжка за участието на Украйна в НАТО, съответно на идната среща на върха на пакта през юли т.г. във Вилнюс. А към съдружниците ни създателите на декларацията се обръщат с зов да употребяват въпросната среща, с цел да очертаят ясни параметри по пътя към участието на Украйна в НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР