Интересен факт е, че Ахмед Доган поема ръководството на ДПС

...
Интересен факт е, че Ахмед Доган поема ръководството на ДПС
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Доган разбира историческата важност на процесите, които протичат в момента

Интересен факт е, че Ахмед Доган поема управлението на Движение за права и свободи след оставката на Мустафа Карадайъ от председателския пост на партията. Това съобщи пред Българска национална телевизия Даниел Лорер от ПП/ДБ.

" Той е бил там задоволително дълго, с цел да схваща историческата значимост на процесите, които протичат в България сега. " – разяснява Лорер.

„ Мисля, че ще чуем задоволително от самите тях и какви са претекстовете това да се случи. “ – уточни той.

" Предлагам да оставим вътрешнопартийното управление на други партии на самите тях. Мисля, че ще чуем задоволително от самите тях какви са претекстовете това да се случи. Това, което за нас е доста по-важно и аз съм убеден, че това ще бъде по този начин, е постоянството на Движение за права и свободи в това, което те са дали обещание освен в българския парламент, а на цялото българско общество - конституционна промяна, която най-сетне да раздели политика от правораздаване у нас. Това е същинската задача на партиите, които са дали обещание тази промяна. Аз имам вяра, че каквито и кадрови промени да се случват в Движение за права и свободи, те имат нужната политическа мъдрост, с цел да знаят, че това е пътят, който би трябвало да следваме. " – сподели още Лорер.

Той разяснява също дали е нужна лидерска среща:
" Предполагам, че в границите на Народното събрание те ще продължат със същия интензитет, както до в този момент. България се намира в едно извънредно динамично ръководство, известно и известно като сглобката, само че то стартира да дава своите резултати и аз имам вяра, че идните месеци ще го покажат. "

Лорер уточни, че „ сглобката “ стартира да дава резултати и че не вижда по-добра опция за България или за ГЕРБ.

" Вярвам, че всички партии ще осмислят резултатите от изборите за локална власт, които демонстрираха нещо доста ясно - смяната е тук и смяната е мечтана от цяла България ", счита Даниел Лорер.

По негови думи, успехите на Политическа партия в София, Варна и други градове демонстрират, че е срещнало разграждане на модела на доминация на ГЕРБ по тези места и смяната набира мощ:

" Българският гласоподавател е направил своя избор и е той е отдал на Политическа партия второ място, а на ГЕРБ първо в народен аспект, само че това не значи, че ние бягаме от отговорност, в противен случай - ние я поехме, създадохме държавно управление и въпреки и с известно отвращение от двете страни ние работим дружно, тъй като всички разбираме, че гласоподавателите желаят от нас резултати, желаят политика и правораздаване да бъдат разграничени, правосъдна промяна. Искат независимост на придвижване в Европа, Шенген, желаят свободно конвертируеми пари, желаят евро, с цел да имаме политически и стопански напредък. Това е, което желаят от нас, без значение кой го прави. " - сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР