Интересът на младото поколение към темите за мобилност и опазване на околната

...
Интересът на младото поколение към
темите за мобилност и опазване на
околната
Коментари Харесай

Младежите с малък интерес към електроавтомобилите

Интересът на младото потомство към темите за подвижност и запазване на околната среда като цяло се усилва. Но електромобилност към момента не играе първата роля тук. Това показва проучването Mobility Compass 2021 на Международния университет (IU). Според него единствено 36 % от 4056 анкетирани студенти IU се интересуват от електрически коли.

За към 41 % от интервюираните по-ниските емисии са най-важната причина за закупуване на електромобил. Държавните дотации са на второ място в списъка, само че са в действителност значими единствено за десет %. Електро автомобилите остават прекомерно скъпи за тях - съвсем 14% от студентите показват високите разноски за придобиване като най-силния контрааргумент за закупуване на електрическо транспортно средство.

В съпоставяне с цената за превозно средство с мотор с вътрешно горене, анкетираните считат за приемлива средната надценка за електрически автомобил от 2780 евро. 16 % подлагат на критика дългото време на зареждане, което го прави вторият максимален минус. Респондентите (30 процента) виждат най-големия минус в пробега с едно зареждане, съгласно интервюираните той трбява да е приблизително 518 километра.

Купуването на нова електрическа кола не е огромен проблем за студентите от IU. За 37 % от интервюираните, които възнамеряват да си купят кола през идващите няколко години, транспортните средства с бензинови двигатели към момента са преди всичко с ясно предпоитание от 44 %. На предпоследно място са напълно електрическите превозни средства с 16 %.

В края на краищата, изследването показва че покупката на зареждаемо хибридно превозно средство, при към 19 процента предпочитащи я, е по-вероятна от покупката на дизелово транспортно средство, което малко под 17 % биха избрали.

IU Mobility Compass 2021 демонстрира ярко бъдеще за немските производители на коли. На въпроса от коя марка коли биха обмислили да си купят нов електрически автомобил, в отговорите немските производители на коли са напред -: Audi (16%), VW (14%), Mercedes (12%) и BMW (12%), а Tesla е едва на пето място с под шест %.

"Нашето изследване тази година показва доста ясно - младите студенти към момента не са прегърнали изцяло въпроса за екологичната подвижност. Опазването на околната среда в трафика също е значимо за тях, тъй че пропагандата на пазара на екоавтомобилите има огромен капацитет ", каза ръководителят на проучването проф. д-р. Кристиан Лукас.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР