Интересът към Източните Родопи расте, а летните месеци се оказаха

...
Интересът към Източните Родопи расте, а летните месеци се оказаха
Коментари Харесай

Нещо невиждано насред пандемията се случва в Източните Родопи ВИДЕО

Интересът към Източните Родопи пораства, а летните месеци се оказаха изключително плодородни, с хиляди туристи. Множество групи опознаваха забележителностите в региона, ежедневно, а единствено през август приходите от нощувки приблизително дневно бяха по близо 21000 лв., написа 24rodopi.com.

„ От София сме. Тук сме поради забавните забележителности, красивата природа, а и да се отдалечим малко от шумната и сива столица “, „ От Варна сме, вършим обиколка на забележителностите към Кърджали “, изричат туристи до момента в който посещават Каменна женитба край Кърджали.

„ Заслужава си, да! Прекрасно е! Пътят е дълъг, само че си коства. Впечатли ни, всичко. Продължаваме към най-дългия мост до с.Лисиците, Перперикон, Татул… “, изричат други запалянковци, изкачили стръмните пътеки до „ Утробата “.

А екскурзоводите потвърждаваха и даже смайваха с любопитни случаи на задгранични туристи.

„ Аз работя с англо и испаноговорящи туристи и не съм срещала човек, който да не е очарован от забележителностите в региона. Дори имах един испански екскурзиант - професор, който целуваше камъните на Перперикон, а други от Канада споделяха, че били изумени от античната история на тези земи “, описа професионалният екскурзовод Иванка Златарска.

Посещават се както едни от най-популярните - Перперикон, Татул, „ Утробата “, Каменна женитба и други, по този начин някои недотам известни, само че пък задоволително внушителни и загадъчни, с цел да привлекат хора освен от страната, а и чужбина. Сред тях са крепостта „ Устра “, „ Маласар “ и голям брой тракийски светилища в региона.

Всичко това се удостоверява и от цифрите на възходящия брой нощувки във всички места за настаняване в Кърджали и региона. Регистрирани единствено през август са близо 14 000, с една трета повече по отношение на 2019-та година. Приходите от нощувки за най-оборотния месец възлизат на малко над 620 000 лева

Изводът на хотелиерите е, че рестриктивните мерки при епидемията от ковид са насочили повече туристи към Източните Родопи.
Този факт несъмнено е в интерес на района, който си заслужава да бъде опознат и разпространяван поради благосъстоянията, които крие.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР