Интерактивни видеоклипове в теоретичните изпити ще измерват знанията на кандидатите

...
Интерактивни видеоклипове в теоретичните изпити ще измерват знанията на кандидатите
Коментари Харесай

Видеоклипове в теоретичните изпити ще измерват знанията на кандидатите за шофьори

Интерактивни видеоклипове в теоретичните изпити ще мерят знанията на претендентите за водачи. Видеоматериалите бяха показани пред медии през днешния ден от заместник-министъра на превоза и известията Димитър Недялков и изпълнителния шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски.

„ Eдна от най-големите разлики сред новите и опитните водачи е бързината, с която виждат и реагират на заплахите. Съчетаването на изпитни въпроси с графични изображения и на интерактивни видеоклипове, ще помогне да се оценят по-ефективно реакциите на изпитваните “, сподели заместник-министър Недялков. По думите му спомагателните детайли в теоретичните изпити ще оказват помощ на новите водачи да бъдат по-добре готови, тъй че да пазят и себе си, и близките. Това ще докара до повече виновни водачи на пътя и до по-малко произшествия, бе безапелационен Димитър Недялков.

Деветдесет и девет % е несъмнено, че неподготвени претенденти не могат да преминат теоретичните изпити, разяснява Бойко Рановски. Към момента 30 % от явилите се отпадат заради незадоволителна подготовка.

Включването на видеоклипове в теоретичните изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на автомобил влезе в действие от 1 юли 2023 година Те са създадени от академични екип и са по модел на образните материали за изпитите в Германия. Тяхното наличие е съветвано с школите за подготовка и е минало публично разискване.

Всеки изпитен тест ще съдържа по 2 въпроса, онагледени с интерактивни видеоклипове. Всеки от включените в съответен тест видеоклипове ще може да се гледа от претендента до 3 пъти, след което той ще би трябвало да отговори на въпрос по отношение на показаната обстановка.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР