Интерактивна карта показва точното местоположение на всеки от магазините, който

...
Интерактивна карта показва точното местоположение на всеки от магазините, който
Коментари Харесай

Интерактивна карта показва къде може да си купим сирене за 12,90 и кашкавал за 15,90 лв.

Интерактивна карта демонстрира точното местонахождение на всеки от магазините, който предлага млечните артикули на „ Ел Би Булгарикум “ на преференциалните цени. Тя се зарежда при отварянето на уеб страницата на държавното сдружение (lbbulgaricum.bg) и цели да улесни потребителите, които са се нараснали в пъти през последните месеци.

„ В началото на нашето ръководство „ Ел Би Булгарикум “ оферираше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко огромни търговски вериги. Пазарният дял на сдружението бе към 2%, а изискванията, при които продуктите се продаваха в една от огромните вериги, бяха довели до загуба за Ел Би от 500 хиляди лева за година “, разяснява министър Никола Стоянов. По думите му след взетите незабавни ограничения за смяна в работата на сдружението е подсилен неговият оборот, а продуктите към този момент се оферират в над 120 магазина в цялата страна.

„ Благодарение на стратегическото ни партньорство с Централния кооперативен съюз гарантирахме на потребителите твърда цена във всички техни магазини - сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг “, изясни още икономическият министър.

Въведена е и смяна в организацията на доставките, защото сдружението не е било готово незабавно да посрещне огромния потребителски интерес. През последните месеци непрекъснато има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкоз бързо, че се постанова зареждане по най-малко 2 пъти дневно.  „ Показахме, че на пазара може да има първокласен артикул на атрактивна цена, като в същото време сдружението е на облага “, добави Никола Стоянов.

Според него основно за тези резултати е смяната в организацията на доставките на сурово мляко за производството. „ Това, което променихме е, че към този момент Ел Би работи напълно с локални, български снабдители “, акцентира Никола Стоянов. В предишното решенията с кои снабдители да работи държавното сдружение са се взимали еднолично от шефа му. Днес има ясни и обществени правила, и наложително изискване е 40% от доставките да са от дребни ферми, а останалите 60% се разделят сред най-малко 5 огромни кравеферми. „ Така подсигуряваме диверсификация на доставките и няма риск сдружението да е подвластно от един огромен снабдител, който да стартира да диктува условия “, изяснява икономическият министър.

Продуктите на Ел Би не престават да се оферират и в някои от огромните търговски вериги като с всяка от тях се водят договаряния за смяна в изискванията на това съдействие, с цел да бъдат намелени цените за крайните консуматори. „ Конкуренцията на пазара е най-хубавият механизъм за контролиране на цените ”, акцентира Стоянов.

Продуктите на „ Ел Би “ към този момент се продават в 112 магазина на ЦКС в следните области: Монтана – 8; Бургас – 12; Варна – 11; Русе – 8; Перник – 2; Ловеч – 23; София – 4; Пловдив – 44. Точното им местонахождение може да бъде открито на картата тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР