Интерактивен справочник за диагностика и лечение на Covid-19 създадоха лекари

...
Интерактивен справочник за диагностика и лечение на Covid-19 създадоха лекари
Коментари Харесай

Ново оръжие срещу COVID-19 е на разположение на българските лекари

Интерактивен указател за диагностика и лекуване на Covid-19 сътвориха лекари на първа линия за лекарите на първа линия. Справочникът систематизира най-същественото от протоколите за лекуване на COVID-19 на страните с най-ниска смъртност - Израел, Съединени американски щати, Англия и Германия. В интерактивното издание са вградени логаритми за обективно оценяване на положението на пациентите и за съответно държание на лекарите с благоприятни условия за съпоставения и прилагане на задграничния опит посредством препратки.
" Целта на този указател е да даде оръжието, което българските лекари да имат и да създадат по този начин, че смъртността в нашата страна от COVID-19 да бъде сравнима и съизмерима с тази в Съединени американски щати, Израел, Германия – страните, които сме употребили като референти и от които черпим знанията ", съобщи представяйки справочника ръководителят на БЛС (Български лекарски съюз).
България е измежду страните с най-висока смъртност COVID-19, в същото време у нас липсва обединен уеднаквен протокол за диагностика и лекуване на тази болест. Именно това предизвика създателите на справочника доктор Димитър Димитров, доктор Трифон Вълканов, доктор Георги Димитров да го основат. " Ние сме го създали и дали безусловно безплатно, с цел да може да се помогне ", показа пред доктор Димитър Димитров. Той акцентира, че съгласно лекарите в Израел, стожерите на триумфа в битката с COVID-19 при тях са три - организация, унификация на лекуването и имунизация. 
Медицината реализира доста в диагностиката, лекуването и профилактиката с ваксини, натрупа се голям материал, който от време на време води до комплициране и на самите сътрудници, освен на обществото, означи ръководителят на БЛС доктор Маджаров, пояснявайки за какво БЛС застана зад самодейността на трима лекари за основаване на справочника. По думите му, това е интерактивен указател, който да приведе достиженията на актуалната просвета във връзка с диагностиката и лекуването на COVID-19 и е с практическо приложение – дава опция в всекидневието бързо да се открива положението на всеки, който има подозрения или признаци на заболяването. Той е безапелационен, че това е интерактивна платформа, която ще бъде извънредно потребна на всички лекари, освен на работещите в интензивните отделения.
Преди няколко месеца смъртността в Израел падна под 0.5%, сега е нулева, в Съединени американски щати и Англия падна под 2%, а в последните 30 дни в Англия няма смъртност от ковид, уточни доктор Димитър Димитров. Една от аргументите е точната систематизация на данните за ковид и вероятните способи за профилактика, означи той и свърза огромната успеваемост в лекуването със основаването на такива справочници.
" На българските сътрудници, които са на предна линия, им би трябвало такова помагало. Затова събрахме опита на тези водещи страни Съединени американски щати, Израел, Англия и Германия и от към 400 стр. всеки указател във всяка страна създадохме един указател от 40 стр, който е интерактивен и дава достъп до международната информация ", сподели доктор Димитров.
" Всяко изказване, направено в него не е измислено от нас. Това е международният опит. Всяко изказване в него е основано на действителни лицензирани научни проучвания, изследвани са стотици хиляди пациенти и има интерактивни препратки към лицензирани уеб сайтове ", уточни още той.
е наличен посредством уеб страницата на БЛС, следва и издаването му в книжен вид.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР