Интер обърна и победи Фиорентина с 2:1 във финала за

...
Интер обърна и победи Фиорентина с 2:1 във финала за
Коментари Харесай

Шоу на Лаутаро Мартинес помогна на Интер да триумфира в Купата на Италия

Интер обърна и победи Фиорентина с 2:1 във финала за Купата на Италия и сграбчи девети трофей от конкуренцията. С две попадения на Лаутаро Мартинес " нерадзурите " съумяха да защитят трофея си от предишния сезон. За Фиорентина прецизен бе различен аржентинец - Николас Гонсалес.

Фиорентина поведе още във втората минута на дуела. Нанитамо Иконе пусна пас към нахлуващият Николас Гонсалес, който от близко се разписа за 1:0. В 18-ата минута Гонсалес имаше пространство за изстрел, само че прати топката над вратата.

В 25-ата минута Интер бе покрай гол, само че ударът на Един Джеко прелетя на сантиметри над вратата. Четири минути по-късно Интер стигна до изравнителен гол. Лаутаро Мартинес получи от Марсело Брозович и невъзмутимо прати топката в мрежата на Пиетро Терачано за 1:1. В 37-ата минута " нерадзурите " обърнаха развиването на мача в своя изгода. Николо Барела откри Мартинес, който изпревари Миленкович и с майсторски удар не остави никакъв късмет на Терачано за 1:2.

Това бе и последната забавна обстановка през първата част.

Първата по-добра обстановка във втората част пристигна в 67-ата минута, когато влезлият като запаса Ромелу Лукаку дриблира сред няколко играчи на Фиорентина и стреля по земя, само че Терачано съумя да се оправи.

В 74-ата минута Самир Ханданович блесна със ужасно избавяне, откакто Николас Гонсалес преодоля отбраната на Интер и опита да се разпише от близко в левия ъгъл, само че стражът на " нерадзурите " се оправи ослепително.

Минута по-късно Кристиано Бираги насочи мощен изстрел от отдалеченост, само че топката мина малко над вратата. В 78-ата минута попадение на Артур Кабрал не бе зачетено поради нарушаване. В 79-ата минута Бонавентура изведе прелестно Лука Йович, само че Ханданович реагира ослепително и мазета в корнер. След него не последва нищо рисково за " нерадзурите ". Две минути по-късно Йович имаше още един добър късмет, само че с глава стреля неопределено.

В 87-ата минута Матео Дармиан почисти от голлинията.

ФИОРЕНТИНА - ИНТЕР 1:2

1:0 Николас Гонсалес (2), 1:1 Лаутаро Мартинес (29), 1:2 Лаутаро Мартинес (37)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР