Интензивни боеве се водят в Бахмут, съобщиха украинските военни в

...
Интензивни боеве се водят в Бахмут, съобщиха украинските военни в
Коментари Харесай

Критична ситуация. Украйна отблъсква десетки руски атаки на изток

Интензивни боеве се водят в Бахмут , оповестиха украинските военни в петък. Силите на Киев отблъскват многочислени талази от съветски офанзиви в града.

След като през втората половина на предходната година Москва загуби част от териториите си в интерес на украинските сили, тя стартира нова атака в украинския район Донбас в опит да отблъсне украинските сили на няколко места. Бахмут от месеци е епицентър на борбата в източната част на страната.

Украинските военни са отблъснали също над 85 офанзиви на съветските сили по посока на градовете Лиман, Авдиевка, Шахтьорск и Купянск, заяви в ежедневния си отчет Генералният щаб на украинската войска.

Русия изпраща талази от пехота към Бахмут в опит да го обкръжи и да прекъсне украинските снабдителни линии. Украински публични лица допускат, че може да се наложи техните войски да се изтеглят напълно от града, откакто отбраната му стартира да коства прекалено много на украинските сили, и да се разположат на нови позиции на запад и северозапад, където се допуска, че украинците имат доста по-силни отбранителни позиции.

Володимир Назаренко , един от командирите на Националната армия на Украйна, сподели пред украинско радио, че обстановката в Бахмут е " сериозна ". По негови думи украинските сили се стремят да нанесат допустимо най-тежки провали на съветските сили, преди да се изтеглят. " Всеки метър украинска земя коства стотици животи на врага ", сподели Назаренко.

Западни специалисти слагат под въпрос съветския напън в Бахмут, като настояват, че той има по-малко стратегическа и повече алегорична стойност за Русия.

През нощта съветските сили са траяли да обстрелват гражданска инфраструктура, като има ранени цивилни и нанесени вреди по постройките. " Противникът продължава да нарушава нормите на интернационалното филантропично право. Така окупаторите направиха 31 въздушни и три ракетни удара, по-специално по гражданската инфраструктура в Донецка, Запорожка и Херсонска област. Има ранени цивилни жители, развалени са високи жилищни здания и частни къщи ", оповестиха военните.

В южния град Запорожие съветска ракета е умъртвила петима цивилни, откакто се е блъснала в жилищен блок, оповестиха представители на локалните управляващи в четвъртък.

Досега Вашингтон е дал близо 32 милиарда $ военна помощ на Украйна от началото на непровокираното навлизане на Русия през февруари предходната година.

В четвъртък Кремъл сподели, че група украински диверсанти са минали в Западна Русия и са обстрелвали цивилни. Киев отхвърли изказванието и допусна, че Москва може би търси предлог за " подправен байрак ", с цел да провежда нови набези против Украйна. Става дума за села в региона на, като детайлите за случая не бяха изцяло изяснени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР