Интензивен трафик в навечерието на серията празнични дни. Ремонти и

...
Интензивен трафик в навечерието на серията празнични дни. Ремонти и
Коментари Харесай

Голямото пътуване започна - къде има ремонти и ограничения?

Интензивен трафик в навечерието на серията празнични дни. Ремонти и стеснения на пътните сектори чакат водачите на доста места по основните пътни артерии на страната. Ето за какво пътуването за празниците този път може да отнеме повече време.

Над 630 екипа на " Пътна полиция " наблюдават непрекъснато за нарушавания на пътя - най-много за шофиране с висока скорост или след приложимост на алкохол или опиати. За задачата са разпределени 230 камери за скорост и над 800 механически средства за премерване на алкохол и опиати.

Най-много екипи на " Пътна полиция " са разпределени да наблюдават трафика през днешния ден от 14 до 21 часа, на следващия ден - от 9 до 12 часа и в понеделник – от 14 до 21 часа. Патрули по най-натоварените трасета и в огромните градове ще дежурят непрекъснато.

" Апелирам към всички участници в придвижването да не не помнят, че не са сами на пътя. Да мислят освен за своя живот, само че и за живота на другите. Още повече, че Великден е фамилен празник и цели фамилии пътуват, а всички желаеме да стигнем живи и здрави ", прикани гл. контрольор Мария Ботева от " Пътна полиция ".

Ограничения в придвижването ще има към огромните храмове в страната в събота вечер и в неделя, тъй че ще бъде обезпечено преимущество за пешеходците. Затова от " Пътна полиция " приканват водачите да сформират авансово проект за маршрута, който ще употребяват.

Още препоръки за сигурност по празниците вижте тук:



Къде има риск от формиране на тапи?

Ограничения в придвижването по автомагистралите няма въведени само по Автомагистрала " Черно море ".

Автомагистрала " Тракия "

На няколко места на Автомагистрала " Тракия " придвижването е стеснено. Трафикът по мостовото оборудване при 20-и км в посока Бургас се реализира единствено в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от спешен ремонт и дейната и спешната лента са затворени за придвижване за осъществяването на подготвителни работи за иден ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата, разясняват от АПИ.

Заради упования натоварен трафик от 12.00 до 23.00 ч. през днешния ден и на следващия ден от 8.00 до 14.00 ч. се лимитира придвижването за тежкотоварни коли над 12 т в сектора от 5-и до 23-и км на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас. Осигурен е обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-и км в посока Бургас на Автомагистрала " Тракия " по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел " Вакарел " – при 23-и км на Автомагистрала " Тракия ".

Движението при Мухово от км 45+200 до км 46+266 посока Бургас се реализира с нараснало внимание заради обезопасяване на пътния сектор в спешната лента.

Движението в сектора от км 120 до км 135 и в двете направления се реализира в една лента до 17.00 часа през днешния ден заради замяна на СПО. Ограничени са изпреварващите ленти, като придвижването се реализира по дейните ленти.

Движението по Автомагистрала Тракия от км 267 от надлез с. Скобелево до км 273 до границата Ямбол - Сливен в посока Бургас се реализира с нараснало внимание заради осъществяване на ремонтни действия и подсилване на стълбове на мрежа за птици. Срок до 15 април.

Движението в сектора от км 346 до км 349 посока София се реализира с нараснало внимание в дейната и изпреварващата лента заради частични ремонтни действия на асфалтовата настилка в спешната лента. Скоростта е лимитирана на 70 км/ч . Срок до 10 май.

Автомагистрала " Хемус "

На Автомагистрала " Хемус " е в ход ремонт на виадукт в региона на 33-ия километър. Трафикът се реализира в двете посоки в двете дейни летни като в посока Варна е затворена спешната лента, а в посока София има ограничаване за МПС над 3,5 тона по изпреварващата лента.

Движението от км 70 до км 69 в посока София се реализира в една лента заради ремонтни действия на асфалтовата настилка. Движението се реализира по изпреварващата лента и скоростта се лимитира до 70 км/ч. Срок до 13 април.

Движението в сектора п.в. " Белокопитово " – етапна връзка се реализира с нараснало внимание и съобразена скорост заради косене на тревните площи. Движението се контролира с пътни знаци. Срок до 17.00 ч. на 15 април.

Автомагистрала " Марица "

Стеснение на придвижването има и по Автомагистрала " Марица ". Поради влошено положение на пътната настилка трафикът от км 27 до км 29 в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и от км 29 до км 31 в посока София се прави единствено по изпреварващата пътна лента. Въведено е поетапно ограничаване на скоростта до 70 км/ч. Срок до 18.00 часа на 30 април.

От км 108 до км 109 в региона на с. Капитан Андреево е въведено ограничаване на скоростта от 60 км/ч на 40 км/ч заради създаване на пътна връзка към крайпътен обект.

Автомагистрала " Струма "

Ограничение от 50 км/ч е въведено на Автомагистрала " Струма " в сектора Перник - Студена в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

Движението при км 78 в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " се реализира с нараснало внимание заради ремонтни действия на виадукт, които би трябвало да приключат през днешния ден.

Днес следобяд пускат за придвижване 7,5-километрова права от пътя Мездра – Ботевград . Новоизграденото трасе обхожда село Новачене.

Преди обяд беше пуснато придвижването по новата 6,5-километрова права на Автомагистрала " Европа ", която, свързва Драгоман с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

Граничните пунктове

Трафикът по граничните контролно-пропускателни пунктове към този момент е повишен, установяват от " Гранична полиция ". Оттам твърдят, че са обезпечени задоволително чиновници, а всички трасета за прекосяване работят в непрестанен режим.

С понижен потенциал работи единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " поради реконструкцията, която тече там. Затова на пътуващите в посока Сърбия може да се чака повече.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата всекидневно е натоварено, тъй като с изключение на поток от български туристи, на пункта има и огромен напор от туристи от Румъния.

От " Гранична полиция " приканват хората да потеглят на път задоволително рано, да имат самообладание и да не бързат. И още - да ревизират валидността на документите си за пътешестване – персонални карти и паспорти, както и дали разполагат с нужните документи за пътешестване на деца, непридружени от двамата си родители.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР