Интензивен трафик на граничния пункт Кулата-Промахон към Гърция. През целия

...
Интензивен трафик на граничния пункт Кулата-Промахон към Гърция. През целия
Коментари Харесай

Интензивен трафик по магистралите, нови опашки на ГКПП Кулата


Интензивен трафик на граничния пункт " Кулата-Промахон " към Гърция. През целия ден се образуваха колони от чакащи коли.

Към гръцките курорти пътуват най-вече български и румънски туристи. Част от колите се стопират още на автомагистралата преди пункта, с цел да не стават тапи.

От българските гранични управляващи оповестиха пред Българска национална телевизия, че колони от чакащи коли се образуват, защото на гръцкия пункт " Промахон " работят единствено 2 гишета, за разлика от българския, където отворените гишета са 5.

Гръцките гранични управляващи ревизират всички документи, QR кодове, PCR проби за ковид, а на инцидентен принцип медицински чиновници взимат и в допълнение проби.

Повечето от българите употребяват трите почивни дни за отмора в южната ни съседка, а пунктът " Кулата-Промахон " е единствения, през който туристи влизат в Гърция.

Тежък трафик и запушване има и на автомагистрала " Тракия " преди Вакарел. Колоната от коли стартира от 14-15-я км в посока Бургас и стига до 22-я километър. Причината е лека злополука.

Акция на Пътна полиция за инспекция на придвижването към курортите, както и използването на опиати и алкохол стартира от през днешния ден и ще продължи идващите три почивни дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР