Интелигентни и красиви, птиците-компаньони носят много ползи за своите стопани.

...
Интелигентни и красиви, птиците-компаньони носят много ползи за своите стопани.
Коментари Харесай

Ползи от отглеждането на птица за домашен любимец

Интелигентни и красиви, птиците-компаньони носят доста изгоди за своите стопани. И въпреки грижите за тях да не са малко, в края на краищата всичките старания ще си заслужават.

Ето които са някои от преимуществата от развъждането на птица за домакински любим:

Птиците имат дълъг живот

Повечето птици-компаньони имат много по-дълъг живот спрямо много други домашни любимци. Това значи, че няма да ви се постанова да се справяте с тъгата по загубата на домашния си любим единствено след няколко години, както би се случило в случай че си отглеждате морско свинче, хамстер или огромно куче.

Домашните птици са в действителност другари за цялостен живот. Много типове папагали могат даже и да ви надживеят, по този начин се се уверете, че има кой да гледа дългодишния ви другар, когато почнат да ви се натрупат годините.

Птиците водят до обществена интеракция

 Ползи от развъждането на птица за домакински любим

Последни изследвания демонстрират, че развъждането на птици като домашни любимци предизвиква обществените интеракции, което е потребно за вашето психологично здраве. Много по-приятно е, изключително за хора, които пребивавам сами, да се приберат и да чуят по какъв начин домашния им любим ги поздравява сърдечно със Здрасти, другар! Здравей Здравей! след дълъг работен ден.

Също по този начин те предизвикват интеракция и с други притежатели на домашни птици, като да вземем за пример хора от форумите за птици или от локалния ви клуб за притежатели на гълъби.

И несъмнено, не трябва да забравяме и самите домашни любимци изискват внимание. Може да бъде много шокиращо първия път, когато чуете папагала ви да се пробва да конструира изречение, с цел да изясни нещо, за което не знае думата. Това е моментът, в който осъзнавате, че говорите с вашия домакински любим, а не на него.

Птиците изискват грижа и внимание

Хората постоянно изпитват " нужда " да възпитават и да се грижат за някого. Преди време по-големите деца постоянно помагаха в грижата за по-малките си братя и сестри, а по-късно множеството от тях рана създаваха свои фамилии и деца. Но в днешно време по-често се случва фамилиите да имат единствено по едно дете или въобще да нямат деца.

Домашните любимци са съвършен отдушник за нуждата на хората да се грижат за някого. Птиците домашни любимци са изключително положителни за това, тъй като те изискват доста внимание и интеракции с вас, с цел да бъдат здрави и щастливи - тъкмо като хората.

Птиците учат на съпричастност

Птиците предизвикват съпричастността. Домашен любим, с който можете да говорите и който ясно разбирате какво усеща, може да помогне за основаването на възприятие за съпричастност, помагайки за по-лесното схващане на непознатите мисли и усеща.

Птиците оказват помощ за понижаване на напрежението

 Ползи от развъждането на птица за домакински любим Снимка: BoredPanda

Игрите с домашните любимци и диалозите с тях могат да намалят равнищата ви на стрес, а също по този начин и кръвното налягане, което е добре за вашето здраве. Какво по-релаксиращо от това да почесвате папагала си, до момента в който седи в скута ви или да гушкате какадуто си, до момента в който двамата сте се отпускали на дивана?

Доказано е, че галенето на животно понижава напрежението и намалява кръвното налягане. Само не забравяйте да се галите против оперението на птицата, с цел да избегнете повишението на равнището на стрес на вашия домакински любим. Птиците нормално не обичат да им се заглаждат перата, до момента в който ги пипате.

Птиците поддържат мозъка ви изострен

С напредването на възрастта реакциите ви се забавят и мозъка ви затъпява. Това може да ви изложи на риск от ранна деменция. Изразът " използвайте го или ще го загубите " се отнася в цялостна мощ както за мозъка ви. Ученето на трикове на вашата птица поддържа мозъка ви изострен и в същото време забавлява вашия дръпнат другар. Това мозъчно упражнение е по-добро от медикаментите за поощряване на здравословното когнитивно действие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР