Intel пусна основната част от новото 8-мо поколение на процесорите

...
Intel пусна основната част от новото 8-мо поколение на процесорите
Коментари Харесай

Intel пусна най-новите си и мощни процесори

Intel пусна главната част от новото 8-мо потомство на процесорите си от серията Core, оповестява сп. PCWorld. Компанията показа няколко нови модела, като разгласи, че най-мощният от тях е и нейният най-хубав чип за феновете на компютърните игри в историята ѝ.

Intel показа най-мощния си 18-ядрен процесор

Intel желае да води изкуствения разсъдък към положително за хората

Става дума за модела Core i7-8700K. Той ще има 6 ядра и 12 влакна и ще има голям брой усъвършенствания в метода си на работа. Резултатът ще е забележим най-много по време на игра. Според Intel новият процесор ще дава с 45% повече продуктивност, когато се употребява за едновременното играене на играта Player Unknown: Battlegrounds, записване на геймплея и паралелния стрийминг онлайн в интернет.

Всички процесори, които компанията пуска в този момент, общо 6 на брой, са създадени по технологията 14-nm++, която съгласно Intel значи голям брой дребни усъвършенствания по дизайна и индустриалния развой. Така компанията може да пусне модели с повече ядра по отношение на предходните им генерации за почти същата цена.

ИТ колосите в конкуренция кой ще постави завършек на смарт телефона

Моделите, които имат буквата K в края на името си, се продават отключени. Това значи, че могат да се употребява за овърклок, стига да имат уместно изстудяване. Всички нови чипове употребяват сокета LGA 1151 и чипсета Intel Z370, което значи, че ще е нужна промяна на дънната платка с по-нова. Процесорите поддържат и Intel Optane за ускоряване на паметта.

BMW Group, Intel и Mobileye ще вкарат безпилотното шофиране до 2021 година

Поръчките на новите процесори стартират още от 5-ти октомври т.г., само че доставките им ще стартират малко по-късно. Моделът i7-8700K пък първо ще се появи с гейминйг комютъра Alienware Aurora на 20-ти октомври т.г.

а още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР