Intel представи самообучаващ се процесор от нов тип с кодово

...
Intel представи самообучаващ се процесор от нов тип с кодово
Коментари Харесай

Intel представи самообучаващият се невроморфен процесор Loihi

Intel показа самообучаващ се процесор от нов вид с кодово име Loihi. Работата върху този план продължи над 10 години по управлението на професор Карвър Мийд (Carver Mead) от Калтек.
Loihi е композиция от разнообразни области – моделиране на чипове, физика, биология. Процесорът се пробва да имитира активността на човешкия мозък и разполага със 130 000 цифрови модели на неврони със 130 милиона синаптични връзки. Новият чип моделира държанието на основния мозък и на доктрина може да форсира логаритмите с машинно образование, консумирайки хиляди пъти по-малко сила от класическите процесори.

Използват се най-новите проучвания за невроморфните закони на мозъка, които моделирани в този процесор, ще дадат опция на компютрите да вземат решения въз основата на модели и асоциации. Всеки път, когато се започва логаритъм за машинно образование, новият процесор запомня някои от свойствата на невронните мрежи и този принцип е в основата неговото самообразование.



Основни особености на процесора Loihi:
Изцяло асинхронна невроморфна мрежа, поддържаща необятен набор невронни топологииВсяко невроморфно ядро разполага със независим механизъм за самообразование съгласно другите парадигми на ИИИзползва се 14 нанометров софтуерен процес130 хиляди неврона и 130 милиона синапсиРазработване и тестване на голям брой логаритми за машинно образование с висока алгоритмична успеваемост
Intel има намерение при започване на 2018 година да показа самообучаващият се процесор Loihi за тестване във водещите университети и институти на Съединени американски щати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР