Intel инвестира солидно в изследователска и развойна дейност в Индия(снимка:

...
Коментари Харесай

Intel наема 2000 души за изследователски център в Индия


Intel влага солидно в изследователска и развойна активност в Индия
(снимка: Intel)

Американският производител на чипове Intel открива нов проучвателен център в Индия. Компанията възнамерява да наеме 2000 експерти за потребностите на центъра, ситуиран в Бангалор.

Спадът в търсенето на компютри принуди Intel краткотрайно да спре наемането на нови чиновници в тази сфера. Но това не пречи на компанията да разшири наличието си в Индия и да сътвори нови работни места, съгласно изявления в индийските медии. Нов проучвателен център на Intel в Бангалор е подготвен да назначи към 2000 експерти.
още по темата
Откриването R&D центъра се състоя в края на предходната седмица, заяви Business Standard. На церемонията участва министърът на електрониката и осведомителните технологии на страната Раджиев Чандрасехар, който освен е получил техническо обучение в Съединени американски щати, само че и взе участие в създаването на процесорите Pentium на Intel от 1986 до 1991 година

Наличието на подобен опит разреши на министъра да направи някои паралели в изискванията за работа на експертите на Intel през предишния век и сега. „ В тези години живеехме доста по-икономично ”, признава Чандрасекар, оценявайки по-добрите условия за работа на днешните експерти в компанията.

В двете здания на центъра с обща повърхност от към 42 хиляди м², има освен проучвателен лаборатории и конферентни зали, само че и разнообразни зони за отдих. За Intel азиатската страна е най-голямата след Съединени американски щати, в която компанията е съсредоточила развойни и проучвателен действия.

Досега Intel е вложил минимум 8 милиарда $ в стопанската система на Индия, а броят на чиновниците на компанията в страната се приближава до 14 000 души. Вече има осем проучвателен центъра на Intel единствено в Бангалор и още един в Хайдерабад.

Последните начинания на индийските управляващи целят да привлекат и производители на чипове на своята територия, а освен на разработчици. 10 милиарда $ са отпуснати за субсидиране на организацията на произвеждане, а тайванската компания Foxconn към този момент е изявила предпочитание да взе участие в един от главните планове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР