Интеграцията на Западните Балкани, диверсификацията на енергийните доставки и оказването

...
Интеграцията на Западните Балкани, диверсификацията на енергийните доставки и оказването
Коментари Харесай

България, Румъния и Гърция обсъдиха енергийните доставки и Украйна

Интеграцията на Западните Балкани, диверсификацията на енергийните доставки и оказването на помощ на Украйна са тематиките, които разиска Министерство на външните работи с различния министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис и с държавния секретар по европейските въпроси на Румъния Даниела Гътман.

Това заяви заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

Акцент в диалога са били цените на силата и потенциала за енергийни доставки от югоизточно Средиземно море и какъв да бъде маршрутът за доставка на тези носители.

„ Усилията на всички ни са да построим Украйна отначало, Румъния, Гърция и България поемат отговорност да оказват помощ на тази страна-жертва, която от февруари е обект на жестоката експанзия на Русия. Всякакви промени в територията на една страна са несериозни, гръцките управляващи, като част от Европейския съюз, осъждат остро жестоките дейности на Путин ”, съобщи Милтиадис Варвициотис.

„ Днес обсъдихме какъв брой са значими и кандидатурите на Молдова и Украйна в Европейски Съюз. Говорихме за това, по какъв начин да бъдем по-ефективни в помощта си за Украйна, само че и по какъв начин да окажем такава на Молдова. Румъния реши да продава на по-ниски цени електрическа сила към Молдова, защото войната в Украйна визира и нея. Ние ще продължим да работим в помощ на Украйна, за интеграцията на Западните Балкани, за партньорство в енергетиката, както и за съдействие в други браншове ”, изясни и държавният секретар по европейските въпроси на северната ни съседка Даниела Гътман. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР