Инструктори по бойни изкуства изнесоха урок по самозащита в студиото

...
Инструктори по бойни изкуства изнесоха урок по самозащита в студиото
Коментари Харесай

"Използвайте си гласа, търсете слабите места": Урок по самозащита с водещите на bTV

Инструктори по бойни изкуства изнесоха урок по самоотбрана в студиото на „ Тази заран “.

„ Идеята за Винг Чун идва от жена – с цел да може по-слаб човек да се оправи с физически надминаващ я нападател. Идеята е боят да завърши от една до две секунди. Ако някой ме нападне, аз ще виждам бързо да го отстранявам “, разяснява инструкторът по бойни изкуства  Си-дже Алекс Борева. Заедно със Си-хинг Константин Кръстев направиха проява.

„ Изглежда комплицирано, само че в действителност не е, придвижванията са елементарни. Коцето е голям мъж. Винаги търсим слабите места – такива са очите, носът, вратът, слабините и колената. Ако се опитам да го дърпам, няма да стане. Но в случай че изкривя носa – той ще задвижи главата, а тя - тялото “, разяснява Алекс Борева.

„ Идеята на отворените ръце е предпочитание за деескалиране на обстановката. Първото ни оръжие е гласът ни. В момента, в който нещо стане, ще извикам и по този начин ще привлека вниманието му. Ако се усещаме към този момент застрашени, тръгваме с два юмрука или с длани, непосредствено към носа му. Ако той ме дърпа, ще вляза с неговата мощ в него “, изясни още тя.

Инструкторите взаимодействаха с водещите на bTV, с цел да покажат в ефир по какъв начин да си защитим.

Борислав Лазаров обаче шеговито показа здравна записка от лекар Радева, с която е извинен от физически натоварвания, a препоръчвана дестинация за него е Санторини.

„ На нашите курсове по самоотбрана преподаваме освен физическа подготовка, само че и държание, душeвност, деескалация. Важното е или да бъдем уверени, или да изглеждаме такива. Курсовете са особено за дами, с цел да са по-спокойни и да се усещат предпазени “, показаха още Алекс Борева и Константин Кръстев.

„ Бъдете уверени, използвайте си гласа и покажете, че няма да се дадете елементарно “, прикани още веднъж Алекс Борева.

Още от препоръките на инструкторите – вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР