Институционалният инвеститор Рич Бърнстийн посъветва търговците да не инвестират в

...
Институционалният инвеститор Рич Бърнстийн посъветва търговците да не инвестират в
Коментари Харесай

Известен инвеститор: Не залагайте на технологични акции и крипто активи

Институционалният вложител Рич Бърнстийн посъветва търговците да не влагат в някои от най-популярните активи на Уолстрийт, написа Си Ен Би Си.

Според него на пазара се развива опасности динамичност, при която непрекъснато има придвижвания сред две позиции на една люлка.

„ От едната страна имаме всички активи балони – технологиите и криптовалутите. От другата страна имате безусловно всички останали активи. Ако вероятността на вложенията ви е 2022 година до 2023 година, то би трябвало да се фокусирате върху страната с „ всички останали “, разяснява основният изпълнителен шеф на Richard Bernstein Advisors пред медията.

Той е максимален оптимист за енергийния бранш, като по-рано тази година Бърнстийн дефинира петролния бранш като най-пренебрегвания бичи пазар. Според него секторът може да бъде един от най-бързо растящите през 2022 година

Бърнщайн, който беше пълководец в Merrill Lynch, предизвестява, че днешните „ активи балони “ биха могли трагично да навредят на вложителите тъкмо както при започване на 2000-те.

„ Оценките са доста високи и това, което би трябвало да запомните, е, че оценката е по-важна от историята “, сподели той.

Той признава, че упованията за софтуерния бранш от времето на дотком балона в последна сметка са се осъществили, само че това се е случило цяло десетилетие по-късно и събирането на облагите е лишило години.

„ Ако по това време сте вложили в Nasdaq 100, които бяха същинските компании тогава, е трябвало да изчакате 14 години, с цел да излезете на нулата. „ Нещо ми подсказва, че хората през днешния ден не обръщат внимание на оценките, само че също по този начин не мислят, че ще им отнеме 14 години, с цел да почнат да прибират облаги “, добави той.

Бърнстийн също по този начин смята криптовалутите за главен проблем.

„ Крипто активите са най-големият финансов балон в историята “, предизвести той предишния юни в „ Trading Nation. „ Това е просто страшилище “, добави Бърнстийн.

След петъчната търговия биткойнът е надолу с 30% за последния месец. От началото на годината обаче цената на най-популярната криптовалута е повишена с 63%.

Бърнстийн спекулира, че биткойнът може да се срине с до 90%, тъкмо както се случи с някои софтуерни акции по време на балона от 2000 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР