Институционалната разруха, породена от корупция и политически цинизъм, е фундаментална

...
Институционалната разруха, породена от корупция и политически цинизъм, е фундаментална
Коментари Харесай

Президентът: Корупция и цинизъм рушат институциите

Институционалната съсипия, подбудена от корупция и политически цинизъм, е фундаментална и неотложна тематика и от нейното развиване зависи по кой път ще тръгне България, съобщи президентът Румен Радев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

"Участниците на КСНС направиха много, с цел да го обезмислят, свиках 3 съвета на тематика „ Отбрана “, настоявах да се осъществят плановете за рационализация, да вървят трите дружно, да бъдат преференциални за България ", съобщи Радев.

"Процесът на рационализация отиде в светлото бъдеще. Свиках и съвет за Антикорупционния закон. Виждаме разпада и през днешния ден. По тази причина престанах да привиквам този съвет. Последният съвет реализира нещо доста значимо – разкри неналичието на политическа воля за действителна битка с корупцията. Опитите за политизация на този проблем. КСНС сподели краха на така наречен антикорупционен модел. Партиите вместо да се чистят сами, да излязат с нов честен образ, ревниво бранят тези хора и ги изкарват морални герои ", добави президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР