Институциите в България са приведени в състояние на будна кома.

...
Институциите в България са приведени в състояние на будна кома.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние постоянно живеем в един Костинброд

" Институциите в България са приведени в положение на будна кома. Те не работят и това е дълбоката причина за всеки един скандал. Като стартираме от „ Апаратаментгейт ” – става дума, че ние имаме КПКОНПИ, която съществена задача й е да ревизира имотното положение на политиците за корупционни индикации. Тя трябваше да разкрие този скандал. Тя има над 10 млн. годишен бюджет за тази работа. Затова споделям, че Пламен Георгиев мигновено би трябвало да подаде оставка. Институциите на работят и ние непрекъснато живеем в един Костинброд. " Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в изявление за Нова телевизия. 
В коментар за поръчаните инспекции от основния прокурор на хора, заемащи висши държавни длъжности Иванов разяснява:
" ДАНС би трябвало да ревизира тези неща настоящо. Има конструкция в ДАНС, която се назовава „ Финансово разузнаване ” и това им е работа. Не чакам да излезе нещо отвън следващата мостра от това нещо, тъй като институциите не работят. Те би трябвало да работят всеки ден, а не да вършат пиар, когато на едно или друго политическо тяло му пристигна до акъла да го провежда това нещо. "
Иванов разяснява и консултациите при президента за избор на нов основен прокурор, които с трансфораха станаха мотив за неприсъствен спор сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. " Има решение на Конституционния съд, което изяснява, че преценката на президента е чисто политическа за това дали да подпише указа за предлагането, което ще пристигна към него от Висш съдебен съвет. Той е изцяло в правото си преди да е почнала процедурата да разгласи изискванията, на които би трябвало да дава отговор претендентът, който той ще поддържа политически, тъй като става дума за политическо решение. В този смисъл аз съм призовал президентът да разгласи авансово какви характерности би трябвало да има претендентът. "
На въпрос с какво се гордее Иванов отговори:
" Гордея се с родината, само че не, тъй като считам, че България е най-успешната страна, а тъй като мисля, че това е въпрос на отношение към себе си. Срамувам се от това, което вършим за България през днешния ден. За мен Европа е катедрала. Духовно изпитание с веществен израз – нещо, което се прави от доста генерации, само че и нещо, което в основата си е съд. "
В студиото гостува и Албена Симеонова, която е третият претендент в листата на „ Демократична България ”.   Тя разгласи, че нейната съществена идея, в случай че бъде определена за евродепутат, ще бъде смяна на общата селскостопанска политика. 
" Имаме 400 км крайбрежие, а почиваме в чужбина, имаме най-красивата природа, а дишаме най-замърсения въздух, произвеждаме най-вкусните плодове и зеленчуци, а се храним с отпадъци. Аз съм биофермер от плевенско село и създавам здравословна храна. В момента Европа е изправена пред съществено предизвикателство, унищожават доста пчели, нечиста е водата, Това, което бих желала да трансформира, е общата селскостопанска политика. В момента 500 млн. европейци заплащат 114 евро за тази политика, а по какъв начин се разпределят те в България? Повече от 80% от тези средства отиват в по-малко от 3% към фермерите ", сподели Симеонова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР