Институциите на Европейския съюз работят за елиминиране на енергийните рискове

...
Институциите на Европейския съюз работят за елиминиране на енергийните рискове
Коментари Харесай

ЕС ни увери, че работи за елиминиране на енергийните рискове за България |

Институциите на Европейския съюз работят за елиминиране на енергийните опасности за страните членки, измежду които и България.

Това увещание е дал ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел пред премиера Кирил Петков. Двамата са се договорили да останат в непосредствен контакт през идните дни и седмици, оповестяват от държавната пресслужба.

Петков е провел работни срещи с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Премиерът е участвал и на гала във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в Екологичен потенциал.

Петков е поздравил Роберта Мецола с избирането й за ръководител на Екологичен потенциал и е удостоверил желанието си за близко и ползотворно съдействие. Двамата са разискали целите на българското държавно управление и провокациите, пред които то е изправено за осъществяване на амбициозната си стратегия. Кирил Петков е подчертал, че присъединението на страната ни към Шенген остава наша стратегическа цел и разчитаме Екологичен потенциал да продължи да ни поддържа.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е поздравил българския министър председател за сполучливите срещи с държавното управление на Северна Македония, както и за ограниченията за подсилване на българските качества поради напрежението сред НАТО и Русия. 

Министър-председателят се е срещнал и с ръководителя на Европейската комисия. Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен са разискали работата по Националния проект за възобновяване и резистентност, както и обстановката по границата с Украйна.

В рамките на визитата си в Брюксел Петков е разговарял и с ръководителите на групата на „ Обнови Европа “ Стефан Сежурне и на групата на „ Зелените/Европейски свободен алианс “ - Ска Келер и Филип Ламбер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР