Институтът за съвременно изкуство – София отбелязва своята 25- годишнина

...
Институтът за съвременно изкуство – София отбелязва своята 25- годишнина
Коментари Харесай

Институтът за съвременно изкуство отбелязва своята 25- годишнина с изложба в Двореца

Институтът за модерно изкуство – София отбелязва своята 25- годишнина с изложбата „ 25 години и 5 тематики по-късно “ в Националната изложба – Двореца.

В залите на галерията се показват членовете й Иван Мудов, Калин Серапионов, Кирил Прашков, Красимир Терзиев, Лъчезар Бояджиев, Недко Солаков, Правдолюб Иванов и Стефан Николаев със остарели и нови, и особено направени работи, а Мариела Гемишева показа пърформанса „ Здравейте, девойки!”, 2020 в градината зад Двореца, оповестява Агенция Булфото.

ИСИ – София е измежду най-дълго съществуващите и дейни неправителствени организации, занимаващи се с образно изкуство в България. Неговата история е тясно обвързвана с развиването на арт-сцената ни в последните десетилетия, нейното самообразоване, отваряне и позициониране в света, с някои от най-забележимите ѝ явявания в локален и интернационален подтекст.

През годините неведнъж се отбелязва, че спецификата на института, спрямо голям брой сходни, самовъзникнали след рухването на „ желязната завеса “ организации, е в опазването на салдото сред самостоятелните креативен ползи и поддържащата групова атмосфера на доверие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР