Институтът за пътна безопасност се позовава на вътрешна информация, че

...
Институтът за пътна безопасност се позовава на вътрешна информация, че
Коментари Харесай

Богдан Милчев: МВР да провери „Автомагистрали“ за разплатените милиони в последните дни на 2021 г.

Институтът за пътна сигурност се базира на вътрешна информация, че разплатените фактури не дават отговор на доставените материали
Институтът за пътна сигурност /ИПБ/ изпрати сигнал до Прокуратурата за Автомагистрала „ Хемус “ и желае Министерство на вътрешните работи да ревизира на място платените близо 38 млн. лева инхаус поръчки от „ Автомагистрали “ ЕАД към строители в последните дни на 2021 година За детайлности Tribune.bg се обърна към шефа на института Богдан Милчев.

В сигнала твърдите, че заплащането е осъществено, само че единствено е завършено законно?

Ние имаме сигнали, само че няма по какъв начин да ги проверим. Затова се надяваме Министерство на вътрешните работи и министър Рашков да го създадат. Искаме инспекция, че тези машини, за които са платени милиони, са доставени там. Дали са били, може да се ревизира по техните бордови карти с мото часове, т.е. би трябвало да се ревизират GPS-те на всички камиони и така нататък Трябва да се види има ли съображение да се платят тези десетки милиони лв. в последния ден на 2021 година

Имате съществено терзание и за строителните материали?

Не са посочени, не се знае тъкмо какви са, по кое време са доставени и от кого. Има фактури. На документи всичко им е излезнало, само че физически дали е по този начин или не, би трябвало Министерство на вътрешните работи, респективно Прокуратурата да извърши тази инспекция, тъй като ние имаме доста съществено терзание, че не става въпрос за остарели практики, а се ползва нещо ново.

Какво е то?

Че всичко е единствено по документи. Затова желаеме всичко да е тествано от Министерство на вътрешните работи. Ние считаме, че единствено писмено е завършено разплащането на тези средства. От август месец насам не се работеше по автомагистралата, дори има клипове в Youtube. Снимани са по какъв начин пустеят и двата сектора – Лот 1 и 3 на автомагистралата, за които са платени тези пари. Ние имаме вътрешна информация, за която хората няма по какъв начин да застанат с лицето си и по тази причина подаваме сигнала и желаеме Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция на място с ресурсите, които има. Да се сравнят фактурите с наличното на място.

В какъв период би трябвало да се случи това?

Надяваме се още през днешния ден, след сигнала до министър Рашков, Министерство на вътрешните работи да влезе, с цел да не бъдат замаскирани нещата. Министерство на вътрешните работи има ресурса. Аз самият съм работил в Министерство на вътрешните работи и знам, че те могат да извършат такава физическа инспекция на документите, тъй като по документи всичко е наред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР