“Институтът за национална памет на Украйна призна родения в Киев

...
“Институтът за национална памет на Украйна призна родения в Киев
Коментари Харесай

Украйна обяви Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници

“Институтът за национална памет на Украйна ” призна родения в Киев публицист Михаил Булгаков за „ украинофоб “ и разгласи потреблението на името му за „ агитация на съветската имперска политика “.

В заключението на института се споделя, че Михаил Булгаков е „ империалист по своя светоглед и разгорещен украинофоб “.

Институтът оповестява, че „ писателят, макар годините прекарани в Киев, презираше украинците и тяхната просвета, мразеше украинското предпочитание за самостоятелност и се изказваше отрицателно за образуването на украинската страна и нейните водачи “.

Според заключението Булгаков „ от всички съветски писатели от това време стои най-близо до сегашните идеолози на путинизма и оправданието на Кремъл за етноцида в Украйна “.

„ В мирогледа си той беше на позицията на съветския империализъм, белогвардейството и одобряваше експанзията на съветския комунизъм “, считат специалистите на института.

В тази връзка институтът декларира, че „ обекти (географски обекти, имена на юридически лица, монументи и мемориални знаци), отдадени на Булгаков, съдържат символиката на съветската имперска политика и по-нататъшното потребление на името на Булгаков в наименованията на географски обекти и правни субекти, като в общественото пространство издигнатите монументи и мемориални знаци в негова чест са агитация на съветската имперска политика. ”

Според това умозаключение улиците, кръстени на него, би трябвало да бъдат преименувани, а паметниците да бъдат съборени.

Сигурно следва обществено горене на книги…

Източник: Гласове

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР