Институтът за изследвания на войната (ISW), базиран във Вашингтон, публикува

...
Институтът за изследвания на войната (ISW), базиран във Вашингтон, публикува
Коментари Харесай

Украинските сили почти са обкръжили Лиман

Институтът за проучвания на войната (ISW), основан във Вашингтон, разгласява нова карта на обстановката край град Лиман в Донецка област, който украинските въоръжени сили се пробват да деокупират. От няколко седмици тук се водят дейни боеве , а съгласно оценката на обстановката на фронта най-горещата му точка е точно край град Лиман в Донецка област. Руските сили оповестиха .

Според картата украинските войски съвсем са обкръжили Лиман, а огромната съветска група, която работи там, рискува да се окаже в капан.  ISW отбелязва и че и съветските военни блогъри предвиждат неотдавнашен погром на съветската формация в Лиман.

Снабдяването на съветската войска в Лиман към този момент може да се реализира единствено по стеснен кулоар през село Торское , което към този момент е обстрелвано от украинските военни.
 Британското разузнаване: Украйна засилва офанзивата, Русия укрепва защитата
Британското разузнаване: Украйна засилва офанзивата, Русия укрепва защитата

Зад офанзивите против Бахмут стои политически напън

Украинските въоръжени сили са напреднали югоизточно от село Колодеси и се борят в покрайнините на Торское, което е единствено на 12 км от Лиман.

Освен това украинските военни са пробили съветските линии край Ямпил, покрай Торское , и в този момент стартират нахлуване и от югозапад, се споделя в отчета, който се базира на съветски блогъри.

" Падането на Лиман евентуално ще има доста съществени последствия за съветската формация в северната част на Донецка област и в западната част на Луганска област ", заявят американските специалисти. Това би заплашило съветските позиции по западната граница на Луганска област и в региона на Северодонецк и Лисичанск.

Освен това ISW показва, че едно рухване на Лиман още веднъж би било изненада, защото " съветското военно управление не е съумяло да сътвори осведомителни условия за едно такова евентуално неизбежно проваляне на Руската федерация ".

" Руското министерство на защитата не е говорило за последните съветски загуби в региона на Лиман и не е било квалифицирано за рухването на този бранш от фронта, което евентуално ще утежни така и така ниския морал ", се споделя в резюмето.

ISW напомня, че сходна обстановка се разви преди , което докара до суматоха измежду съветските военнослужещи в цялото източно направление.

Анализаторите прибавят, че " бъдещите украински триумфи в сериозните региони на Донецка и Луганска област могат да засилят разделянето сред съветските националисти и военното управление, както и сред съветските войски и техните командири ".
 ISW: Кремъл може и да не бърза с анексирането
ISW: Кремъл може и да не бърза с анексирането

PR резултатът от анексирането ще бъде съвсем нулев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР