Институтът по вирусология в китайския град Ухан никога не е

...
Институтът по вирусология в китайския град Ухан никога не е
Коментари Харесай

Китай няма да участва във втората фаза от изследвания за произхода на Covid вируса

Институтът по вирусология в китайския град Ухан в никакъв случай не е разработвал, създавал изкуствено или допускал приключване на.

Това съобщи ръководителят на разположената в института Юан Чжимин.

По думите му до момента няма доказателства за изкуствения генезис на вируса или приключването му от лабораторията, предава БНР.

Миналата седмица съобщи, че организацията се приготвя за втория стадий на изследване на произхода на ковид и чака бистрота от управляващите на Китай. Той означи, че първата фаза е изправена пред избрани проблеми и назова един от тях „ достъп до данни, изключително до данни при започване на пандемията “.

Гебрейесус също не изключи, че разпространяването на ковид може да е резултат от „ изключителна обстановка в лабораторията “.

Същевременно Китай отхвърли присъединяване във втората фаза от проучвания за произхода на SARS-CoV-2

Планът на Световната здравна организация (СЗО) за втората фаза на проучването на произхода на ковид съдържа език, който не зачита науката и Китай няма да го следва, съобщи Зенг Исин, заместник-ръководител на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република, представен от ТАСС.
 Половин милион китайци с писмо до СЗО за следствие на американска биолаборатория Половин милион китайци с писмо до СЗО за следствие на американска биолаборатория
Повече от половин милион интернет консуматори в Китай са подписали отворено писмо до Световната здравна организация (СЗО) с искане за р...

" Що се отнася до предлагането на СЗО за втората фаза на проучването, то съдържа език, който не зачита науката и здравия разсъдък. Няма да следваме подобен проект ", сподели той.

" Китайските управляващи поддържат научните проучвания ", сподели още Зенг Исин.

Той също по този начин означи, че Китай " се опълчва на политизирането на проучването на произхода на ковид и счита, че вторият стадий би трябвало да се основава на резултатите от първата фаза ".

По-рано от китайското външно министерство излязоха със известие, в което споделят, че се надяват, че специалистите на СЗО по време на нова фаза на проучване ще извърнат повече внимание на теорията, че коронавирусът е донесен в Ухан дружно със замразена храна и не се е популяризирал вследствие на теч от лаборатория, отбелязва БГНЕС.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР