Инспекция на 22-километровата отсечка по пътя Рила – Рилски манастир

...
Инспекция на 22-километровата отсечка по пътя Рила – Рилски манастир
Коментари Харесай

Инспектираха 22-километровата отсечка по пътя Рила – Рилски манастир


Инспекция на 22-километровата права по пътя Рила – Рилски манастир се състоя през днешния ден. В нея участваха представители на Областната администрация в Кюстендил, Министерство на вътрешните работи, дирекцията „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Светата обител, община Рила, Областното пътно ръководство.

Проверката е по отношение на постъпило писмо от Рилската света обител до регионалната администрация, по повод положението на пътя. „ С него епископа на Светата обител ни сезира за надвиснали клони, пречещи на придвижването, запълнени канавки, паднали камъни и пътни знаци, които не се виждат. По този мотив беше свикана междуведомствена комисия от регионалния шеф Александър Пандурски, която да откри положението на трасето “, сподели за Българска телеграфна агенция Евелина Марковска, основен специалист в регионалната администрация в Кюстендил. Тя уточни, че до два-три дни ще бъде готово и мнението на участвалите в комисията институции.

Представителите на другите държавни структури пропътуваха през днешния ден цялата права, с цел да се срещнат детайлно с проблемите. Сред тях са запълнени с камъни канавки, които не събират стичащата се по скатовете вода и тя се излива на пътя, изчезнали и изкривени пътни знаци, непочистени клони на дървета, незастопорени предпазни мрежи, които не задържат падащите камъни. Незавършен е и обектът при полутунела по пътя, а край него към момента стоят строителни боклуци.

„ След направения ремонт пътят в действителност е в положително положение, само че с цел да можем да се радваме на направеното, без значение дали парите идват от Европа или от България, то би трябвало да се пази, а част от това запазване е поддръжката му, сподели Росен Михайлов – юрист на Рилската Света обител. Той уточни, че поради не-поддържането на пътя той се поврежда, стартира да тече вода по шосето, падат камъни. „ Задължение на страната е, посредством Областното пътно ръководство, да обезпечи безвредно придвижване на пътуващите “, разяснява Михайлов.

Той уточни, че след реновацията на пътната права, „ габаритът й се разшири, сложиха се еластични огради, маркировката се възвърне, само че пътят остава рисков като планински и би трябвало да се поддържа в тип, който дава опция да се пътува безвредно “.

От регионалното пътно ръководство са показали в отговор на множеството писма, изпратени от Рилската света обител, че дейностите са планувани и са правят, а тези, които не са – ще бъдат направени от идната компания, която ще бъде ангажирана с поддръжката на пътя.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР