Инспекторите от Оперативни проверки" към НАП Варна започнаха проверки за

...
Инспекторите от Оперативни проверки" към НАП Варна започнаха проверки за
Коментари Харесай

НАП запечата 17 търговски обекта във Варна за два дни

Инспекторите от " Оперативни инспекции " към Национална агенция за приходите Варна започнаха инспекции за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки, които се правят след 17,30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни. 
Причина за мярката са данни от компютърната система на отдалечената връзка на всеки касова уред в страната със сървърите на Национална агенция за приходите, които сочат, че привечер и в почивните дни комерсиалните обекти регистрират забележителен спад на оборотите. 
Контролната акция по Северното Черноморието също е удостоверила, че има случаи, в които спазването на данъчните условия внезапно понижава в часовете, разнообразни от формалното работно време на Национална агенция за приходите. 
Основното внимание на инспекторите е фокусирано върху издаването на касови бележки и сходството на парите в касите на търговците с регистрираното на фискалните устройства. От началото на 2017 година за пръв път беше въведено и запечатването на обекти за данъчни нарушавания, напомнят от приходната администрация. 
През месец октомври във Варна са осъществени 516 такива инспекции. Съставени са 96 акта, от които на 31 сдружения е издадена предварителна административна мярка за запечатване на обекта и 17 обекта са запечатени за период от една седмица.
От началото на месец юни до края на септември инспекторите от Национална агенция за приходите Варна, подкрепени от сътрудници от вътрешността на страната, направиха 7944 инспекции на обекти от обсега на дирекцията и Северното Черноморие. 
По време на осъществения надзор са формирани 773 броя актове за определяне на административни нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство. За не издаване на касови бележки и липса на фискални устройства в комерсиалните обекти са наложени предварителни административни ограничения " Запечатване на обект ", като дейно са запечатани 130 обекта за период до 30 дни. 
От Национална агенция за приходите Варна регистрират, че установените нарушавания при осъществяването на инспекции на комерсиалните обекти по Северното Черноморие през дейния летен сезон понижават, което демонстрира като цяло смяна в държанието към непринудено съблюдаване на данъчните закони на по-голяма част от задължените лица. Тази смяна е в следствие както на миналата лятна акция, по този начин и на извършените от управлението на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна срещи с браншовите организация при започване на сезона и осъществените инспекции преди началото на дейния летен сезон. От Национална агенция за приходите Варна регистрират още, че приходите в държавния бюджет за трите месеца през летния сезон са с 28% повече, от същия интервал на миналата 2016 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР