Инспектори от Районната здравна инспекция обикалят училищата във Врачанско, за

...
Инспектори от Районната здравна инспекция обикалят училищата във Врачанско, за
Коментари Харесай

Здравни инспектори проверяват училищата във Враца

Инспектори от Районната здравна ревизия обикалят учебните заведения във Врачанско, с цел да създадат инспекции дали с ремонтите през лятото са изпълнени техните наставления. Такива наставления за безвредните и здравословния условия в учебните заведения се вършат в края на всяка образователна година. “До момента няма затворено от нас учебно заведение ” – разясниха за от РЗИ, пица ДАРИК.

През миналата седмица на едно учебно заведение е издадено наставление. Това е Основното учебно заведение “Георги Стойков Раковски ” в село Търнак. “Предписанието е до края на месеца да сложим решетки на прозорците на физкултурните салони. Вчера поставихме на единия салон и решетките за другия също са подготвени, само че индивидът, който ги инсталира сега е ангажиран и ще ги сложим не в тази, а в идната неделя ” – сподели за “Дарик ” Людмил Николов – шеф на учебното заведение. През лятото в постройката са направени единствено козметични поправки – боядисани са цоклите на всички стаи и коридори. Очаква се през тази година в учебното заведение в с. Търнак да се образоват към 120 деца.

Заради ремонтни действия за два дни е била спряна детска градина във Враца, оповестиха също от РЗИ. От през днешния ден детското заведение още веднъж е отворило порти.
Всички поправки в учебните заведения би трябвало да са завършили до 13 септември. Във врачанска област се чака единствено в две учебни заведения този период да не бъде спазен – в Професионалната земеделска гимназия “Н. Й. Вапцаров ” в Бяла Слатина и в Средното учебно заведение в с. Зверино. Строителните действия там обаче ще бъдат проведени по този начин, че да не пречат на образователния развой – това разгласи преди седмица Галина Евденова, шеф на Регионалното ръководство на образованието във Враца. Във всички останали учебни заведения ремонтите би трябвало да приключат преди началото на образователната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР