Инспектори от отдел Борба с наркотрафика на Митница Русе задържаха

...
Инспектори от отдел Борба с наркотрафика на Митница Русе задържаха
Коментари Харесай

Нелегално пренасян фреон задържаха митничари на Дунав мост

Инспектори от отдел " Борба с наркотрафика " на Митница Русе задържаха 12 бутилки с газ фреон, пренасян незаконно към страна от Европейски Съюз. Опасният товар е открит на 3-и против 4-и юли, през нощта, при инспекция на излизащ от страната микробус-платформа, който е бил претрупан с различен празен пътнически микробус, качен на платформата.

Шофьорът декларирал, че пътува празен, с цел да закара микробуса към страна от Западна Европа.Митнически контрольор решил риска и насочил транспортното средство към рентгена за сканиране и инспекция.

Анализът на апаратурата показал съществуването на дванадесетте бутилки с газ фреон, като 7 от тях били скрити зад шофьорската седалка в буса-платформа, а другите 5 са били подредени в легнало състояние пред седалките на тегления върху платформата микробус.

Тези, зад шофьорската седалка, били покрити с одеяло, с цел да не се виждат. 6 от бутилките са с газ фреон " R404а " и съдържат по 10,900 кг всяка. Другите 6 бутилки са с означение за фреон, вид " 134а ", като всяка от тях е със наличие от по 13,600 кг. 

Този вид бутилки с фреон са неразрешени за стартиране на пазара в Европейски Съюз от 04 юли.2007 година, според Регламен 517 на Европейския парламент и Съвета. Опасният товар е арестуван.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР