Инспектори от НАП-Бургас са започнали серия от проверки и ревизии

...
Инспектори от НАП-Бургас са започнали серия от проверки и ревизии
Коментари Харесай

15 млн. лв укрити приходи от електронна търговия, установи НАП-Бургас

Инспектори от НАП-Бургас са почнали серия от инспекции и проверки на лица и компании, извършващи електронна търговия. До момента са открити укрити доходи за близо 15 милиона лв.. Според данъчните чиновници интернет търговията се разраства с бързи темпове, а стоковите размери и паричните потоци са доста огромни. Анализите на електронните уеб сайтове демонстрират, че огромна част от тази комерсиална активност е в сивия бранш.

Бургас

Екипи на НАП-Бургас до момента са ревизирали 54 физически лица и компании и след тези инспекции и ревизионни дейности на ярко са излезли над 15 милиона лв. укрити доходи. Това са доходи, които не са били декларирани и в този момент ще бъдат обложени със задна дата-казаха данъчните.

При проверките на компании занимаващи се с търговия по интернет се употребява профилираният програмен продукт за разбор на данни в електронен тип. След сравняване на поръчките и поръчките и в следствие на постъпващите суми и тяхното отчитане, инспекторите са разкрили огромните разминавания.
Христо Узунов, представител на НАП-Бургас: Много хора, които се занимават и правят такава търговия, са не в сивия, а напълно в черния бранш. Национална агенция за приходите разполага с задоволителен боеприпас от способи, средства и похвати, с цел да реализира един ефикасен надзор върху този бранш. Особено в този момент през летния сезон се провеждат доста мероприятия, концерти, фестивали, вършат се резервации през интернет.
Инспекторите не престават да наблюдават за нерегистрирани по закона за Данък добавена стойност лица, при които получените суми надвишават прага за наложителна регистрация. Установяват се уеб-сайтовете, посредством които се правят продажбите в интернет, съпоставят се и данните от годишните данъчни заявления.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР