Инспектори от Комисия за защита на потребителите(КЗП) в Бургас излязоха

...
Инспектори от Комисия за защита на потребителите(КЗП) в Бургас излязоха
Коментари Харесай

Инспектори от КЗП-Бургас излязоха на протест - искат увеличение на заплатите

Инспектори от Комисия за отбрана на потребителите(КЗП) в Бургас излязоха на едночасов митинг. Те упорстват за увеличение на трудовите им хонорари, които по думите им, са недостойни.

„ Заплатите са ни извънредно ниски. Надяваме се на нарастване на заплатите. Поне да дават отговор на естеството на работа и отговорностите, които носим. В момента сме доста натоварени, имаме извънредно доста работа поради битката със спекулата на цените. Летните сезони също сме доста натоварени. Надяваме се на 60% нарастване. Моята заплата сега е 880 чисто ", изясни Нели Пенчева, старши контрольор в КЗП-Бургас.

Въпреки че на управлението на комисията им е неразрешено да вземат участие в митинги, в почивния си ден, шефът на районната конструкция за Югоизточния регион, поддържа своите чиновници.

„ Получават обидно ниски заплати от 800 до 1 000 лв.. Ни сме регулаторен орган. Извършват се големи по размер инспекции, на всички места, навсякъде. Призоваваме Министерството на стопанската система, в случай че могат, да създадат нещо. Това са младежи, които стартират да си търсят друга работа ", сподели Даниела Бонева, шеф КЗП-Бургас.



Това е първият митинг на чиновници на КЗП-Бургас. Преди към шест месеца те се обръщат към синдикалната организация на КТ „ Подкрепа ".

„ Аз бяха извънредно неприятно сюрпризиран от това какви заплати се получават и за старши контрольор и за младши контрольор. Даже чал ми е обидно да го кажа. Съжалявам, че толкоз време са мълчали, скърбя, че толкоз време са търпели и трябваше да станат член на синдиката, с цел да може до известна степен да пораздвижим нещата. Но по този начин или другояче, факт е, първата крачка е направена. За да се извърви веднъж, би трябвало да се направи първата крачка ", изясни Иван Костадинов, КТ „ Подкрепа " - Бургас.

Ако не бъдат чути, инспекторите са подготвени и на втори митинг, който обаче ще блокира основни улици и булеварди в Бургас.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР