Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури продължават със

...
Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури продължават със
Коментари Харесай

Инспектори от ИАРА във Варна с активни проверки по рибните тържища за Никулден

 Инспектори от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури не престават със своите инспекции за произхода на рибата в комерсиалната мрежа и преди и по време на празника Никулден. Проверките, които вършим не са спирали, те се правят всекидневно, увери в изявление за Радио " Фокус “ – Варна директорът на Централното ръководство на Агенцията, доцент Галин Николов.

Във Варна ще се ревизират рибарските пристанища, комерсиалната мрежа, корабите, които разтоварват, продавачите " първа продажба “, които прекупуват рибата. По думите му, главният съвет към потребителите е преди всичко, да се възползват от правото си да изискат документ за генезис на стоката – от къде е рибата, дали е създадена от легален регистриран производител, дали е извадена от легален риболовец.

" Много е значимо по отношение на тяхното здраве, рибата, която ще си закупят за празника, а и освен за него, уповавам се хората да купуват риба освен за Никулден, да са сигурни в нейните качества. Да гледат дали е прясна. Много хора не знаят и не употребяват опцията и правото си да изискат документ за произхода на рибата, която купуват “, изясни той. Според доцент Николов, наклонността през последните години е да се установяват все по-малко нередности и нарушавания, както измежду търговците, по този начин и измежду риболовците и производителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР