Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

Горски инспектори извършиха близо 4000 проверки за 3 дни

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите направиха близо 4000 инспекции за 3 дни. Контролът е осъществен в интервала от 24-и до 26-и май, като в следствие от него са формирани общо 44 акта и 26 констативни протокола.

Служителите в държавните предприятия провели общо 1967 инспекции. Те са на 910 обекти за рандеман на дървесина, 773 на транспортни средства, 86 ловци, 4 рибари и на 274 други физически лица. Съставени са 14 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите. Задържани са 8,50 пространствени кубически метра дърва, три моторни транспортни средства, една каруца и един моторен трион.

В същия интервала инспекторите от районните дирекции по горите в страната са направили общо 1 957 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателства. Проверени са 168 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 308 обекта за рандеман на дървесина, 871 транспортни средства, един ловджия, 49 рибари и 560 физически лица. В резултат на осъществените действия са формирани общо 26 констативни протокола и 30 акта.

Основно откритите с актове нарушавания са за рандеман на дървесина на немаркирани дървета, за предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи GPS – устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина и други. Задържани са общо 150,30 пространствени кубически метра дърва за огрев, 4 моторни транспортни средства и 50 кг цвят от бъз.

Служителите от Регионална дирекция по горите – Велико Търново са съставили 4 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите. Нарушенията са установени при осъществяване на рутинна инспекция в гр. Велико Търново. Проверяващите са открили, че дърва за огрев в размер на общо 142 пространствени кубически метра, транспортирани в 4 товарни моторни средства не са били съпроводени с превозен билет. Дървесината и камионите са арестувани.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали общо 300 транспортни средства, натоварени с дървесина на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите – Пазарджик. В хода на инспекциите е установено едно нарушаване на горското законодателство. Съставен е акт на лидер на товарен автомобил, пренасящ дървесина, който не е оборудван с GPS проследяващо устройство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР