Инспекторатът към ВСС е осъществил в цялост правомощията си във

...
Инспекторатът към ВСС е осъществил в цялост правомощията си във
Коментари Харесай

ИВСС си свършил работата в съда в Стара Загора и не открил отклонения

Инспекторатът към Висш съдебен съвет е осъществил в целокупност пълномощията си по отношение на подадения сигнал от страна на депутата Делян Пеевски по действието на правосъдните сформира в Стара Загора и е направил инспекция съгласно компетентността си по член 54, алинея 1 Закон за съдебната власт на организацията по образуването, придвижването и приключването на двете каузи в районен съд - Стара Загора и Оценка за съвместимост - Стара Загора , както и за съблюдаване на правилото на инцидентния асортимент по член 9 Закон за съдебната власт при разпределянето им. Нарушения не са открити .

Това оповестяват в обстоен доклад по осъществената инспекция от ИВСС. Описвайки в детайли къде и какво е тествано, както и това че не са разкрили никакви нарушавания или отклонения от положителните практики от ИВСС показват, че правната преценка по отношение на приложението на закона от въззивния съд не е била предмет на инспекцията и не може да бъде тествана от Инспектората, защото той няма такива пълномощия.

" Това е по този начин, защото следва да се проучват както признатите за открити обстоятелства по случая, по този начин и материалния закон, използван към тези обстоятелства, чиято инспекция излиза отвън рамките на законоустановената подготвеност на Инспектората. Компетентността да извърши преценка по правилността на приложението на закона е на горестоящия съд - по реда на инстанционния надзор. В съответния случай произнасянето на Оценка за съвместимост - Стара Загора по правилността на определението на районен съд - Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение да не предстои на инстанционен надзор. Независимо от това, по силата на член 106, алинея 1, т. 10 Закон за съдебната власт Апелативен съд - Пловдив има пълномощие да проучва и заключи правосъдната процедура на окръжните съдилища от неговия правосъден регион по приложението на закона. "

Заради това и ИВСС е изпратил на ръководителя на Апелативен съд - Пловдив  акта от осъществената инспекция, ведно и сигнала, подаден от Делян Пеевски.

Припомняме, че Днес той направи и изказване пред медиите, след което и от ИВСС разпространиха информацията.
 Пеевски нарочи за промяна Инспектората на Висш съдебен съвет
Пеевски нарочи за промяна Инспектората на Висш съдебен съвет

Причината - бездействието на настоящия орган във връзка с случая с Дебора от Стара Загора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР