Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) не е открил нищо

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) не е открил нищо
Коментари Харесай

Съдебният инспекторат не откри нищо нередно в срещата между Цацаров, Дончев и Гергов в ЦУМ

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ВСС) не е разкрил нищо неправилно в срещата сред основния прокурор Сотир Цацаров, издателя Сашо Дончев и някогашният член на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов. Проверката по случая е завършила на 10 юли, оповестява уеб сайтът " Дефакто ".

В хода на инспекцията участниците в срещата не са показали данни за други участвали лица, които да потвърдят изнесеното в сигнала. Инспекторатът стартира инспекция в края на май по сигнал на сдружени " Борец ", което искаше да се ревизира дали основният прокурор Сотир Цацаров е направил нарушаване отивайки на срещата в ЦУМ.

Поради неналичието на задоволително данни за осъществено нарушаване по смисъла на член 175к, алинея 4 от Закона за правосъдната власт инспекцията е прекъсната с решение на Инспектората към Висш съдебен съвет, признато на 10 юли 2017 година "
Напрактика от инспектората декларират, че среща е имало, само че не е изяснено какво се е говорило на нея. Друга инспекция по този проблем няма, откакто правосъдният съвет отхвърли да се занимава с него.

За срещата стана известно от изказване на Дончев, като той твърдеше, че Цацаров го е питал за позицията му, за наличието на вестника и на карикатурите на Христо Комарницки в него, както и дали финансира партия " Да, България " и за какво го прави, откакто има прекрасен бизнес. Освен това, съгласно Дончев, Цацаров го е попитал " белким се съмнявате, че вашите телефони и връзки са под надзор "?

Това са въпроси, на които основният прокурор изрично отхвърли да дава отговор. Не стана и известно за какво се е провела срещата и по чия самодейност. " Не очаквайте от мен да разкрия битовите детайлности на тази среща. Кой по кое време влезнал. Кой по кое време излязъл, дали изказванията на този или оня били правилни ", съобщи Цацаров в средата на май в изявление за Българска национална телевизия.

Основната теза на Цацаров, с която той отхвърля да дава отговор на въпроси, е че не се е срещал с подсъдими или престъпно проявени лица и че не е нарушил закона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът Дончев - Цацаров (60)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР