InReach Ventures е разработвал три години собствена технологияНамирането на перспективни

...
InReach Ventures е разработвал три години собствена технологияНамирането на перспективни
Коментари Харесай

Фонд за рисков капитал търси стартъпи с изкуствен интелект

InReach Ventures е разработвал три години лична технология

Намирането на перспективни стартъпи към този момент става с изкуствен интелект (източник: CC0 Public Domain)

Ето още едно забавно преобразяване на изкуствения разсъдък: той оказва помощ на лондонска компания за рисков капитал да намира обещаващи новостартиращи компании из Европа. Фирмата е привлякла 53 милиона евро за своя максимален фонд до момента.

InReach Ventures е учредена от Роберто Бонанзинга и Джон Месире, като и двамата преди са били част от Balderton Capital, отбелязва Ройтерс. Техен сътрудник пък е Бен Смит, който преди този момент е бил в Microsoft, работейки по инструмента за работа в екип Yammer.
още по тематиката
Фондът е вложил три години в създаване на лична технология за изкуствен интелект, която да открива, прави оценка и поддържа неговите вложения.

Бонанзинга споделя, че европейските новостартиращи компании са разпръснати из целия континент, което значи, че доста компании на ранен стадий не могат да се доберат до вниманието на компании за рисков капитал, основани в огромни градове като Лондон.

InReach Ventures употребява изкуствен интелект, с цел да преглежда и прави оценка данни, да вземем за пример от блогове и други сходни източници, с цел да разпознава забавните за нея стартъп компании на ранен стадий, до момента в който те търсят първия си институционален вложител.

„ Предприемачите могат да намерят компании на всички места в Европа, от Хелзинки до Барселона, от Варшава до Рим, и все пак доста от тях не съумяват да бъдат видяни в точния момент “, сподели Бонанзинга.

„ Като европейски рискови капиталисти се нуждаем от метод, който е друг и съгласуван с тази географска фрагментация и тази икономическа действителност. Вярваме, че единственият метод да реализираме това е посредством софтуерен метод, зад който стои изкуствен интелект “, добавя той.

InReach се интересува най-много от новостартиращи компании в областта на „ потребителския интернет “, софтуера като услуга и пазарите. Инвестициите на фонда варират от 500 000 до 2 милиона евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР