Иновационният фонд към Агенцията стартира сесия за финансиране на иновации

...
Иновационният фонд към Агенцията стартира сесия за финансиране на иновации
Коментари Харесай

ИАНМСП: За два месеца над 3000 родни компании са подкрепени от агенцията


Иновационният фонд към Агенцията започва сесия за финансиране на нововъведения за над 5 млн. лева

Само за последните 2 месеца над 3000 дребни и междинни предприятия се включиха в самодейностите на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министерство на нововъведенията и растежа. Те им помогнаха да се осъществят на нови пазари, да доближават до най-важната информация за поддръжка, както и не на последно място - до финансов запас посредством механизма на Национален иновационен фонд, чийто размер доближава 5,5 милиона лв..

В интервала от края на август до м. октомври са извършени 11 бизнес форума и конференции и специфични онлайн събития с присъединяване на над 3000 представители на бизнеса и бизнес организации. Агенцията и МИР взаимно оказват помощ на компаниите да научат за опциите за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност, Новата европейска иновационна стратегия, опциите за експорт на редица интернационалните пазари, както и по новата стратегия за конкуретноспособност с бюджет над 3 млрд.лв.

Освен събития в страната, Агенцията провежда и редица търговски задачи зад граница, които помогнаха на над 50 компании директно да се осъществят на целеви пазари в целия свят – Германия, Израел, Испания, Англия и за първи път – Съединени американски щати, като на 21 октомври започва задача до Лас Вегас с посещаване на най-голямото международно финтех събитие.

За следващ път ИАНМСП провежда и националните участия на водещи интернационалните търговски изложби – единствено преди дни завърши и най-голямото ревю в света за бранша на хранително-вкусовата индустрия – SIAL в Париж, с присъединяване на над 20 компании, подкрепени от Агенцията.

По отношение на интернационализацията, ИАНМСП започва и специфична експортна стратегия – Grow.Global, в която представителите на бизнеса могат изцяло гратис и онлайн да получат насоки за излизането на интернационалните пазари от водещи мениджъри в региона.

Не на последно място Агенцията за МСП започва и 13-та сесия на Национален иновационен фонд, която да поредна година ще финансира развиването на нововъведения за 5.5 милиона лв., като сега тече процесът по селектиране на планове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР